Nieuws

Raad van State keurt project Feyenoord City af

on

Het project Feyenoord City is afgekeurd door de Raad van State. In de uitspraak staat dat de gemeente Rotterdam had moeten inzien dat het plan om een nieuw voetbalstadion aan de Nieuwe Maas te bouwen niet uitvoerbaar was. Er was geen zekerheid dat de club echt gebruiker zou zijn van het nieuwe stadion. Ook was er teveel onduidelijkheid over de financiën. Omdat het stadion zo’n belangrijk onderdeel van het plan is, kan ook woningbouw niet doorgaan, oordeelt de Raad van State. Rotterdam moet om nieuwe huizen te kunnen bouwen nu eerst andere plannen maken.

Eerder ging er al een streep door het nieuwe stadion, woningbouw is nu ook (voorlopig) van de baan, aldus de Raad van State. Hoe graag Rotterdam dat ook wil. Zelfs kleine delen uit dit totale plan kunnen niet doorgaan, aldus de hoogste bestuursrechter. “Het gaat hier om onderdelen van het bestemmingsplan waarvoor niet is onderzocht wat daar de milieueffecten zullen zijn als het nieuwe stadion er niet komt en de bestaande activiteiten in het gebied worden voortgezet. Dit betekent dat er een streep door het hele bestemmingsplan gaat en dat de besluiten die nodig waren om het plan daadwerkelijk uit te voeren, zoals bouwvergunningen, ook worden vernietigd.”

Voor Rotterdam was de geplande woningbouw het allerbelangrijkste van Feyenoord City. Het gaat om 3.700 woningen. Bij de Raad van State is door de gemeente en de stichting die de gebiedsontwikkeling regelt voorgesteld om drie woningbouwprojecten toch door te laten gaan. Ze worden dan uit het bestaande plan geknipt. Al tijdens de zitting gaven de rechters aan dat ‘bijzonder’ te vinden. De grote vraag was of het juridisch wel mogelijk zou zijn. Vandaag kwam daar dus het oordeel over.

Het hele artikel is HIER te lezen

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply