Nieuws

Qurrent verdwijnt na dit seizoen van Feyenoord-shirt

on

Op de site van Greenchoice.nl die onlangs energieleverancier en tevens hoofdsponsor Qurrent overnam, laat de energiemaatschappij weten na dit seizoen niet meer op het Feyenoordshirt te zullen verschijnen.

Greenchoice.nl laat weten:

Nadat we half augustus lieten weten dat we het groene energiebedrijf Qurrent wilden overnemen, werd de overname op 1 oktober officieel. Die dag kwamen de aandelen Qurrent op naam van Greenchoice te staan. Met als doel de duurzame energiemarkt in Nederland te versterken en de energietransitie verder te versnellen, zijn we direct met elkaar in gesprek gegaan om de krachtenbundeling vorm te geven. Inmiddels wordt daarover steeds meer duidelijk.

De komende weken maken we steeds meer bekend over hoe Greenchoice en Qurrent samen verder gaan. We willen hier alvast ingaan op het partnerschap tussen Qurrent en Feyenoord.

Feyenoord
Over het sponsorcontract met Feyenoord hebben we met Stichting DOEN, de toenmalige aandeelhouder van Qurrent, bij de overname al goede afspraken gemaakt. Stichting DOEN heeft de sponsorverplichting, die loopt tot seizoen 2020/2021, gegarandeerd. Feyenoord heeft dan ook volledige zekerheid over de inkomsten uit het hoofdsponsorcontract voor de totale contractduur.

Shirtsponsor
Qurrent zal echter in het nieuwe voetbalseizoen niet meer op het shirt verschijnen. En Greenchoice ook niet. Feyenoord heeft Qurrent weliswaar een enorme groei in naamsbekendheid opgeleverd, maar wij kiezen voor een andere aanpak. Van oudsher werken we met beperkte marketingbudgetten vanuit de strategie om vooral aandacht te verdienen met inhoudelijke campagnes en projecten. Als we partijen sponsoren zijn dat vrijwel altijd kleinschalige, missie-gerelateerde projecten en partijen. Feyenoord heeft de vrijheid om in samenwerking met Stichting DOEN een nieuwe strategische partner (sponsor) te zoeken.

Groene legioen
Voor het Groene Legioen, de Qurrent-leden met een Feyenoord-hart, verandert er met deze beslissing niets. Zij blijven gewoon tot het einde van het voetbalseizoen van de voordelen genieten die hen zijn toegezegd.

Bron: Greenchoice.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login