Nieuws

PvdA uiterst kritisch op financiële onderbouwing nieuw stadion

on

Volgens het Algemeen Dagblad kalft de politieke steun voor Feyenoord City. In navolging van Leefbaar Rotterdam is nu ook de PvdA-fractie uiterst kritisch op de financiële onderbouwing van een nieuw stadion voor Feyenoord. Volgens PvdA-raadslid Dennis Tak zijn de risico’s groot en is er zelfs sprake van ’financiële hocus pocus’.

Het AD: “Te veel risico’s, te weinig zekerheid op financieel rendement voor de gemeente. Dat zijn in het kort gezegd de grootste bezwaren van fractiespecialist Dennis Tak ten aanzien van een nieuw Feyenoordstadion.” Tak liet dit weten tijdens een online partijbijeenkomst waar Tak zijn visie uiteen zette. ,,Het rendement dat ons is voorgespiegeld is te optimistisch. Bij een klein zuchtje tegenwind mag het stadion geen dividend uitkeren’’

Dat de PvdA nu kritische noten kraakt is een hard gelach voor de voorstanders van Feyenoord City. De komende weken moet de gemeenteraad instemmen met een investering van 40 miljoen euro aandelenkapitaal in het nieuw te bouwen stadion. Zonder de PvdA wordt het lastig om een meerderheid in de gemeenteraad te vormen. Dit omdat Leefbaar Rotterdam zich al in een eerder stadium tegen tegen plannen keerde.

De PvdA raadsman laat verder weten het ‘zorgelijk’ te vinden dat rijke Rotterdammers uitende Quote 500 niet willen investeren. “Het geeft te denken dat dit niet is gebeurd.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply