Nieuws

PvdA over afwezigheid directie inzake Feyenoord City: “Als je nu de noodzaak niet ziet wanneer dan wel?”

on

De beslissing of het nieuwe stadion van Feyenoord in Rotterdam er komt valt waarschijnlijk pas begin volgend jaar. Er is meer tijd nodig om de financiering rond te krijgen. Dit meldt Rijnmond.nl Ook duurt het goed doorrekenen van de bouwkosten zeker tot het einde van dit jaar. Dat bleek vrijdag tijdens een gesprek tussen de Rotterdamse gemeenteraad en de vertegenwoordigers van Feyenoord.

Algemeen directeur Mark Koevermans van Feyenoord was niet bij de sessie. Ook de geldschieters sloegen de bijeenkomst, die eerder werd uitgesteld, over. Dennis Tak van de PvdA: “Dit is het moment om te laten zien waar je voor staat. We verwachten leiderschap. De directie van de voetbalclub en de financiers zouden hier moeten zijn. Dan zouden we elkaar in de ogen kunnen kijken en vragen stellen. Als je nu de noodzaak niet ziet wanneer dan wel?”

Leefbaar Rotterdam en 50PLus waren harder. Voor Leefbaar moeten eerst de financiering en de bouwkosten helder zijn, dan pas wordt er verder gepraat. Fractievoorzitter Robert Simons: “U bent de partij die een nieuw stadion wil. Als die financiering rond is komt u maar terug. U bent aan zet, dus kom niet meer bedelen.”

Ellen Verkoelen van 50Plus: “Ik vind het een schandelijke vertoning. Dit geeft een enorm stempel. Voor mij hoeft er voor de zomer niet meer besloten te worden. De Partij voor de Dieren vindt het een schoffering dat Koevermans in krant had verteld niet te komen.

Naast de financiering zijn ook de bouwkosten nog altijd een heikel punt voor de voetbalclub om volmondig ‘ja’ te zeggen tegen het nieuwe stadion. Er is nog geen akkoord gesloten met de bouwbedrijven BAM en BESIX over de gegarandeerde bouwsom van 441 miljoen. En of dat er gaat komen is vanwege de sterk stijgende staalprijzen ook behoorlijk onzeker.

Ook werd duidelijk dat de grondkosten voor de gemeente nu al 6 miljoen euro duurder worden. Het bedrag is inmiddels opgelopen naar 66 mijoen.

Klik HIER voor het hele artikel

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply