Nieuws

“Puntenaftrek behoort tot de mogelijkheden”

on

De KNVB gaat inderdaad een vooronderzoek starten naar de catacomberel van afgelopen zondag na Feyenoord-PSV. Na de topper in de Eredivisie was er in de spelerstunnel een flinke duw- en trekpartij.

De Nederlandse voetbalbond bevestigt maandagmiddag dat het een vooronderzoek is gestart. De aanklager betaald voetbal heeft naar aanleiding van de rel diverse spelers een schriftelijke vraag gesteld. Hoofdrolspelers Jeremain Lens en Joris Mathijsen moeten zich verantwoorden. Net als de aanvoerders en het bestuur en de begeleiding van beide clubs.

Op de NOS waren de beelden van de vechtpartij zondag te zien. De aanklager buigt zich nu verder over deze zaak en verwacht dinsdag voor 11.00 uur een antwoord van de betrokkenen. Arbiter Björn Kuipers heeft, zo heeft hij laten weten, geen aantekeningen gemaakt op het wedstrijdformulier.

De KNVB wil niets uitsluiten inzake de catacomberel na Feyenoord-PSV. BNR Nieuwsradio komt met het feit dat de Nederlandse voetbalbond mogelijk over gaat tot puntenaftrek voor beide clubs. Na een flinke ruzie startte de aanklager betaald voetbal maandag officieel een vooronderzoek naar het incident.

Dit incident zou de KNVB kunnen aangrijpen om respect te laten terugkeren op de voetbalvelden. Het woord ‘respect’ komt veel voorbij na het overlijden van de grensrechter uit Almere. De KNVB gaat dus mogelijk PSV en Feyenoord straffen. Of spelers nog individueel geschorst gaan worden door de KNVB, is nog onduidelijk.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login