Publieksrecord en teleurstellende Klassieker voor Feyenoord V1 in De Kuip

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. In De Kuip werd met 1-4 verloren van Ajax. Ondanks de sportieve teleurstelling had de dag toch een feestelijk randje. Maar liefst 14.681 toeschouwers waren aanwezig in De Kuip: een nieuw publieksrecord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen.

Feyenoord Vrouwen 1 speelde zaterdagmiddag voor het eerst in de geschiedenis een competitiewedstrijd in De Kuip. De ploeg van Danny Mulder wilde het in grote getalen aanwezige publiek ongetwijfeld op een mooie wedstrijd trakteren, maar dat bleek vanaf het begin erg lastig.

Feyenoord werd in het begin van de wedstrijd compleet overrompeld door de bezoekers uit Amsterdam en stond na een kwartier spelen met maar liefst 0-3 achter. De feestelijke middag in De Kuip dreigde zo uit te draaien op een deceptie. Voor rust kon Kim Hendriks nog wel wat terugdoen voor Feyenoord: 1-3. Vlak daarna scoorde Victoria Pelova echter al weer voor Ajax en zette daarmee de ruststand op het bord: 1-4.

Tweede helft
Na rust wist Feyenoord de rug te rechten. De ploeg gaf minder weg en kwam zelf ook tot een aantal kansen. Ondanks het betere spel moest Feyenoord-keeper Jacintha Weimar wel een paar cruciale reddingen verrichten om te voorkomen dat de score alsnog groter uitviel. Eindstand: 1-4.

Programma
Feyenoord Vrouwen 1 speelt volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen. Op vrijdag 20 mei gaat de ploeg op bezoek bij sc Heerenveen. Aftrap: 19:30 uur.