Nieuws

PSV-supporters tonen in 68e minuut medeleven met Lodewijks

on

Duizenden PSV-supporters hebben zondagavond in het Philips Stadion oud-doelman Patrick Lodewijks een hart onder de riem gestoken. Dat deden ze met een indrukwekkend spandoek ter nagedachtenis aan Yvonne Lodewijks (46). Zij kwam eind april bij een verkeersongeluk op de A2 bij Eindhoven om het leven.
De 48-jarige Lodewijks liet deze week weten dat hij per direct stopt als keeperstrainer van het Nederlands elftal. De keeperstrainer uit Eersel, die wel gewoon in dienst bij Feyenoord blijft, wil meer tijd doorbrengen met zijn drie dochters.

De harde kern van PSV hoorde van het nieuws en wilde een actie organiseren. Tijdens de wedstrijd met Feyenoord ontrolden ze een spandoek met daarop de tekst: ‘Patje, samen staan we sterk’. En een hartje met daarin de naam Yvonne. Naast het tonen van het spandoek applaudisseerde het hele stadion.
De supporters kozen specifiek voor de 68ste minuut omdat deze verwijst naar het geboortejaar van Yvonne. Lodewijks reageerde zichtbaar geëmotioneerd en klapte voor de PSV-supporters.
Op sociale media wordt met grote bewondering gereageerd op het gebaar van de PSV-fans. “De PSV-supporters denken in moeilijke tijden aan Patrick Lodewijks. Dat is een heel attent gebaar”, laat PSV-clubwatcher Rik Elfrink weten. Eerder brachten ook supporters van Feyenoord een eerbetoon aan Lodewijks.
Lodewijks keepte jaren voor PSV en maakte in 2006 deel uit van de selectie voor het Nederlands elftal. Hij is sinds tien jaar keeperstrainer bij Feyenoord. “We zijn intens verdrietig dat we mijn allerliefste vrouw en onze supermama zijn kwijtgeraakt”, liet Lodewijks in het overlijdensbericht weten.
Lodewijks en zijn familie zijn ontzettend dankbaar voor de steun die ze hebben gekregen na het overlijden van Yvonne. “Het is ongelooflijk hoeveel mensen op een of andere manier hebben laten blijken dat ze in deze moeilijke periode ontzettend meeleven met mij en mijn dochters”, zo meldde de Feyenoord-keeperstrainer.

Bron: omroepbrabant.nl

  

You must be logged in to post a comment Login