Nieuws

PSV komt niet relaxed naar De Kuip

on

Feyenoord leeft met een fitte selectie naar de kraker tegen PSV toe. Trainer Ronald Koeman lijkt alleen op de rechtsbuitenpositie een lastige keuze te moeten maken: Wesley Verhoek of Ruben Schaken.

“Dat zie je zondag pas”, zegt hij over dat besluit tegen Eredivisie Live. Dat het een cruciaal duel wordt, staat vast voor de Feyenoord-coach. “Als je niet wint, wordt het kampioenschap wel een lastig verhaal. Wij gaan ons eigen spel spelen. Zeker thuis proberen we altijd druk op de tegenstander te zetten. Het elftal voelt zich prettig thuis. En tegenstanders komen niet zo relaxed naar de Kuip als een aantal jaren geleden. Dat geldt ook voor PSV.”

Rol van Legioen
“Ik reken op een goede sfeer. Als er momenten gebeuren waarbij de vlam in de pan slaat, dan is dat over het algemeen positief voor Feyenoord. Er zijn best momenten in de wedstrijden die je kan bespelen als speler”, vertelt Koeman uit ervaring.

De trainer denkt niet dat PSV vol op de aanval zal spelen. “PSV is een geroutineerd elftal. Ik verwacht dat zij afwachtend zullen beginnen. In de meeste uitwedstrijden zetten ze geen druk op de tegenstander. Ze zakken ver terug. Dat deden ze ook in Eindhoven tegen ons. Het is een ploeg die de kwaliteiten heeft om af te wachten. Ze hebben zeker in aanvallend opzicht een aantal fantastische spelers. Maar als PSV echt gelouterd was, hadden ze nu veel meer punten los gestaan.”

Standaardsituaties
Tot slot had Koeman het vrijdag over de standaardsituaties waaruit zijn ploeg zo veel tegendoelpunten heeft gekregen. “We doen alles om het elftal zo goed voor te bereiden. Dat gaat over tactiek, over druk zetten maar ook over standaardsituaties. Misschien is het wel zo; hoe meer aandacht je er aan besteedt, hoe meer het in die koppies van spelers gaat zitten.”

“Maar we hebben deze week in ieder geval geprobeerd om het een item van de spelers te maken. En niet van de technische staf. Zij moeten het oplossen, zij moeten goed staan en zij moeten zich verantwoordelijk voelen voor hun directe tegenstander. Wij kunnen ze als trainers daarin helpen, maar zij moeten het doen”, besluit Koeman.

Bron: Voetbalprimeur.ml

You must be logged in to post a comment Login