Nieuws

Psv komt niet graag naar De Kuip

on

Na de 2-0 nederlaag van eind januari in de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker tegen Feyenoord en de eerdere vroege uitschakeling in Europa, is voor PSV duidelijk dat het vizier dit seizoen volledig gericht kan worden op de titelrace. De formatie van trainer Phillip Cocu ligt daarvoor op koers, want met nog tien competitiewedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op achtervolger Ajax vijf punten.

Slotoffensief

De basis voor de voorsprong op de ranglijst heeft PSV gelegd in eigen huis, waar tot aan het 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen van afgelopen speelronde 22 competitiewedstrijden op rij werden gewonnen. Tussendoor werd er op vreemde bodem nog maar drie keer puntenverlies geleden, mede doordat de ploeg heeft bewezen een ijzersterk slotoffensief in huis te hebben. Dit seizoen scoorde PSV bijvoorbeeld al zes keer in of na de negentigste minuut, meer dan elke andere club in de Eredivisie.

Revanche

PSV heeft op die manier in de competitie de wind in de zeilen, maar dat betekent niet dat de ploeg voor zondag helemaal gerust zal zijn op een goede afloop. De Kuip is namelijk allerminst een geliefd strijdtoneel voor de Eindhovenaren, want van de laatste zeven Eredivisiewedstrijden tegen Feyenoord gingen er in de thuishaven van de Rotterdammers zes verloren.

De bekerzege van Feyenoord van eind januari kwam in die zin niet uit de lucht vallen. PSV zoekt namelijk nog altijd naar een passend antwoord op de agressieve en gretige speelwijze die de thuisploeg in de onderlinge duels vaak aan de dag weet te leggen.

Schorsing

Cocu kreeg er vorig weekend bovendien een zorg bij: hij kan dit keer niet beschikken over Hirving Lozano. De topscorer, die al dertien keer het net vond en goed is voor zeven assists, kreeg een directe rode kaart in het competitieduel met sc Heerenveen (2-2) en werd door de KNVB voor drie wedstrijden geschorst. PSV ging daartegen in beroep, maar dat leidde uiteindelijk niet tot strafvermindering. Prettig gegeven voor de Eindhovenaren is dan weer dat PSV dit seizoen alle wedstrijden zonder Lozano – tegen Feyenoord, SDC Putten en VVV-Venlo – won.

Reeks

Die reeks hoopt PSV zondag voort te zetten, want iedereen bij de Eindhovense ranglijstaanvoerder zal beseffen dat Feyenoord een van de belangrijkste hordes is die de ploeg nog heeft te nemen op jacht naar de titel.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login