Nieuws

Project vernieuwde Kuip levert minimaal anderhalf jaar vertraging op

on

Het project de nieuwe Kuip loopt zeker anderhalf tot twee jaar vertraging op. Dat heeft projectleider René van Ierschot van de nieuwe Kuip, gezegd. Hij gaf woensdag een toelichting op het stuklopen van de gesprekken tussen Feyenoord en bouwbedrijf BAM.

Eerder deze week werd bekend dat het plan van bouwbedrijf BAM om De Kuip grondig te verbouwen niet doorgaat. De partijen konden het niet eens worden over de financiering. BAM begroot de klus op 223 miljoen euro; Feyenoord wil niet verder gaan dan 206 miljoen.

Volgens Van Ierschot wilde BAM het werk niet uitvoeren voor minder dan 215 miljoen euro. Dat vond Feyenoord te duur. “Het is jammer dat ze het niet konden doen voor minder, maar we respecteren hun besluit”, aldus Van Ierschot.

Nieuw stadion

Van Ierschot kon nog geen antwoord geven op wat de plannen nu zijn. “Er is geen plan B”, vertelde de projectleider tijdens de persconferentie. Van Ierschot zei dat alle opties open liggen en dat nu ook de bouw van een heel nieuw stadion weer wordt overwogen. Daarover komt pas later in het najaar meer duidelijkheid.

Bron; Rijnmond.nlYou must be logged in to post a comment Login