Nieuws

Problemen rond datum en locatie finaleduel beloften

on

Opnieuw een duel wat bij de KNVB voor problemen zorgt. De gemeente Arnhem, de politie en Vitesse overleggen op hoog niveau over de speeldatum als de speellocatie voor de beloftenfinale van Jong Vitesse tegen Jong Feyenoord/Excelsior. Dit uit angst voor ongeregeldheden in Arnhem, meldt De Gelderlander.

Jong Vitesse werd maandagavond in Dordrecht kampioen in de Beloftencompetitie Divisie A. Jong Feyenoord/Excelsior eindigde als eerste in Divisie B. In twee wedstrijden maken de teams nu uit wie zich algeheel beloftenkampioen van Nederland mag gaan noemen.

De KNVB bepaalde dat de eerste finale maandag 5 mei in Arnhem wordt gespeeld. De return is gepland voor 12 mei in Rotterdam. Waarschijnlijk vindt dat twee duel plaats in De Kuip, meldden bronnen bij de Rotterdamse club tegenover het provinciale dagblad.

Bekeken wordt of de datum van 5 mei, Bevrijdingsdag, uit veiligheidsoogpunt wel een geschikte datum is. In 2011 speelden beide teams al eens een bekerfinale tegen elkaar in het stadion van Sparta Rotterdam, die ontsierd werd door ongeregeldheden.

De beloften van Vitesse werken gewoonlijk hun duels af op het trainingscomplex van de club op Papendal, maar ook die locatie is onzeker. Beveiliging is daar nauwelijks aanwezig. Wordt vervolgd.

Bron: ELF.nl

20140430-154748.jpg

You must be logged in to post a comment Login