Nieuws

Privé trainer De Vrij haalt uit naar Feyenoord

on

Hans Kroon heeft hard uitgehaald naar Feyenoord. De privétrainer van voormalig Feyenoord-aanvoerder Stefan de Vrij laakt het gebrek aan topsportmentaliteit bij de Rotterdamse club.

© pro shots.
De Vrij verloor afgelopen weekend zijn aanvoerdersband bij Feyenoord aan Graziano Pellè. Het clubbestuur was er niet blij mee dat de verdediger privétrainingen volgde bij Kroon, die in Rotterdam-Noord een sportschool heeft. Volgens Feyenoord had De Vrij de trainingen intern moeten melden, zodat er rekening met zijn fysieke belasting kon worden gehouden. Nog liever had Feyenoord gehad dat de international op de club aan krachttraining had gedaan.

Topsportmentaliteit
Kroon wil in de pers niet reageren op het conflict, maar op zijn Facebookpagina doet de krachtsportspecialist dat wel. ‘Dit noemen ze een topsportmenatliteit creëren bij een club? In de NBA, MLB en NFL is het niet meer dan normaal dat je er alles aan doet om maximaal te kunnen presteren. Welke werkgever heeft er nou bezwaar tegen als zijn werknemer er alles aan doet om beter te renderen op de werkvloer? Is het zo moelijk toe te geven dat je eigen organisatie zijn beperkingen kent?’

Kroon is een erkend specialist in krachtsporten. Volgens RTV Rijnmond werkte hij in het verleden samen met voetballers Ron Vlaar, Danny Koevermans, het Nederlands honkbalteam, vele topjudoka’s en kickbokser Gokhan Saki.

Overbelasting
Feyenoord bestrijdt dat de verzwegen privétrainingen de reden zijn dat De Vrij geen aanvoerder meer is. ‘We zijn daar niet blij mee, hebben veel liever dat de spelers de faciliteiten op de club gebruiken om beter te worden’, zegt technisch directeur Martin van Geel tegen AD Sportwereld. ‘Als een speler desondanks een alternatief programma wil afwerken, dan moet dat uiteraard in overleg met de technische staf en de medische staf van Feyenoord gebeuren. We willen overbelasting voorkomen. Maar ik wil benadrukken dat dit niet de reden is om Stefan de aanvoerdersband te ontnemen. Met die gedachte speelde Ronald Koeman al langer.’

Bron: Ad.nl

20131001-172749.jpg

You must be logged in to post a comment Login