Nieuws

Principeakkoord: nieuw contract voor Hartman tot 2026

on

Feyenoord en Quilindschy Hartman hebben een principeakkoord bereikt over een nieuw contract. De verbintenis met de 21-jarige linksback, die van jongs af aan in de jeugdopleiding van Feyenoord speelde en op Varkenoord tot wasdom kwam, wordt daarmee met een seizoen verlengd tot medio 2026.

‘Na het prachtige debuutseizoen dat ik afgelopen jaar beleefd heb, is dit een hele mooie persoonlijke beloning,’ vertelt Hartman. ‘Als jongen van Varkenoord wil je net als de indrukwekkende lijst met voetballers die je vanuit Feyenoord Academy zijn voorgegaan het eerste elftal halen en daarmee succesvol zijn. De eerste stappen daartoe zijn gezet. Het is aan mij om de nieuwe uitdagingen die nu komen met volle overgave aan te blijven gaan, zodat ik mij blijf ontwikkelen. Feyenoord is daarvoor de beste plek voor mij.’

Hartman, die binnenkort zijn handtekening zal zetten onder het nieuwe contract, beleefde vorig seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van Feyenoord. ‘Q’, zoals hij liefkozend genoemd wordt genoemd, speelde 33 officiële wedstrijden in zijn debuutseizoen. Hartman etaleerde daarbij niet alleen zijn verdedigende kwaliteiten, maar bewees ook meermaals aanvallend zijn meerwaarde met intercepties en assists. Hij ontpopte zich hiermee tot een belangrijke schakel in het kampioenselftal dat ook in de Europa League indruk maakte door de kwartfinales te bereiken. 

Zijn goede spel en progressie leverden Hartman naast veel lof ook deelname op aan het jeugd- EK met Jong Oranje, eerder deze zomer in Georgië. Hartman behoort bovendien tot de voorselectie van het Nederlands elftal dat begin september kwalificatiewedstrijden speelt voor het EK 2024.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply