Nieuws

Principeakkoord: nieuw contract bindt Kökcü tot 2025 aan Feyenoord

on

Feyenoord heeft met Orkun Kökcü een principeakkoord bereikt over een langer verblijf in De Kuip. De talentvolle middenvelder zal op korte termijn zijn handtekening zetten onder een nieuw contract, dat hem tot 1 juli 2025 aan de club verbindt. De huidige verbintenis van Kökcü liep tot 2023.

Het gaat de laatste jaren snel met de nog altijd pas negentienjarige Kökcü. In 2018 maakte hij zijn eerste minuten in de hoofdmacht en scoorde hij direct bij zowel zijn officiële debuut (tegen Gemert, 0-4) als bij zijn Eredivisiedebuut (tegen FC Emmen, 1-4). 

‘Het volgende doel is een basisplaats,’ sprak de tweebenige middenvelder in april 2019, toen hij voor het eerst zijn contract verlengde. Die plek in het elftal veroverde hij direct in het eerste volledige seizoen als onderdeel van Feyenoord 1, waardoor 2019-2020 kan worden aangemerkt als het seizoen van zijn definitieve doorbraak.

Kökcü kon onder Dick Advocaat vrijwel wekelijks rekenen op een basisplaats en had zodoende een belangrijk aandeel in de opmars die werd ingezet onder diens leiding. De ervaren coach sprak meer dan eens uit zeer gecharmeerd te zijn van de middenvelder, die een groot deel van zijn opleiding doorliep bij Feyenoord Academy.

Frank Arnesen is dan ook zeer verheugd met het akkoord met Kökcü. ‘Orkun heeft zich het afgelopen seizoen enorm goed doorontwikkeld en in zijn nog jonge loopbaan al grote stappen gezet,’ zegt de technisch directeur. ‘Daarvoor willen we hem graag belonen. We hebben er alle vertrouwen in dat die ontwikkeling zich de komende jaren voort zal zetten. Bovendien is het voor ons heel mooi dat we zo’n talentvolle speler langer aan ons weten te binden.’

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login