Nieuws

Pot: “Of Vilhena ook echt de top kan halen, moet nog blijken”

on

Cor Pot heeft zich positief uitgelaten over Feyenoorder Tonny Vilhena. Toch wil de bondscoach van Jong Oranje niet te hard van stapel lopen. Wel selecteerde hij de achttienjarige middenvelder voor de oefeninterland met Jong Kroatië. Die wedstrijd wordt gespeeld in de aanloop naar het EK onder 21 in Israël van komende zomer.

“Tonny zal vooral met twee benen op de grond blijven”, zei Pot, die de jongeling in actie zag komen tegen Willem II. “Voor de pauze speelde hij ook helemaal niet zo geweldig. Na rust natuurlijk wel, met twee geweldige doelpunten.”

“Of Vilhena ook echt de top kan halen, moet nog blijken. We moeten daar niet te snel dolenthousiast van worden. Maar hij kan als linkermiddenvelder of schaduwspits natuurlijk uitstekend uit de voeten. Vilhena moet ervoor zorgen dat hij er komende zomer in Israël bij is”, vervolgde de keuzeheer.

“Iedereen weet dat veel spelers van het ‘grote’ Oranje mee zullen doen aan het EK”, zo verwees Pot naar onder meer Kevin Strootman en Jordy Clasie. “De rest moet knokken voor de plekken die overblijven.”

Bron: soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login