Nieuws

Pot en Koeman maken afspraken over Leerdam

on

Cor Pot en Ronald Koeman hebben duidelijke afspraken gemaakt over de positie van Feyenoorder Kelvin Leerdam. De coach van Jong Oranje en de trainer van de Rotterdammers spraken onlangs uitvoerig over Leerdam, die bij zijn club niet meer voorkomt in de sportieve plannen. Pot wil de Utrechter ondanks die bijrol graag meenemen naar het EK in Israël.
‘Ronald is bereid om Kelvin de rest van het seizoen bij Jong Feyenoord/Excelsior als rechtsback op te stellen’, zegt Pot. ‘Op die positie is hij bij ons in beeld om mee te gaan naar het EK komende zomer.’ Als eerste keus zal straks in Israël Ajacied Ricardo van Rhijn, bij Oranje tweede keus achter Daryl Janmaat, fungeren. Pot liet zijn spelergroep gisteren weten dat hij eist dat iedereen bij het EK om moet kunnen gaan met een bescheiden rol.

‘We hebben straks heel veel spelers die in aanmerking komen voor een basisplek, maar er kunnen er maar elf spelen. Kevin Strootman is normaal gesproken een middenvelder die altijd speelt. Maar daarnaast kan ik kiezen uit onder meer Marco van Ginkel, Leroy Fer, Adam Maher, Jordy Clasie, Tonny Vilhena. En dan vergeet ik er nog een paar. Al die spelers, hoe goed ook, moeten zich realiseren dat ze op de bank kunnen belanden.’

Bron: Algemeen Dagblad

You must be logged in to post a comment Login