Nieuws

Pot: “Als Leerdam niet speelt komt EK in gevaar”

on

Omdat hij zijn contract niet wilde verlengen, hoeft Kelvin Leerdam niet meer op speeltijd bij Feyenoord te rekenen. Daardoor staat zijn plek in Jong Oranje eveneens op de tocht, zegt bondscoach Cor Pot.

Kelvin Leerdam miste namens Jong Oranje geen enkele wedstrijd van de succesvolle kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar in Israël. De kans dat de Feyenoorder ook op het eindtoernooi in actie komt, is echter aanzienlijk geslonken. Nu Ronald Koeman hem niet meer opstelt omdat hij zijn contract in Rotterdam-Zuid niet heeft verlengd, zit het er dik in dat ook bondscoach Cor Pot hem zal passeren.

In zeven van de acht de kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk, Bulgarije, Luxemburg en Schotland én tijdens de dubbele play-offontmoeting met Slowakije mocht Leerdam van Pot op de rechtsbackpositie beginnen. Eén keer werd hij als noodoplossing op het middenveld gebruikt. „Rechtsachter is de concurrentie groot, zeker als ik voor het EK ook een beroep kan doen op spelers die inmiddels zijn doorgestroomd naar het Nederlands elftal. Dan heb ik het uiteraard over Ricardo van Rhijn. Verder heb ik ook nog Johan Kappelhof achter de hand. Dus als Kelvin bij Feyenoord niet meer aan spelen toekomt, kan het wel eens einde verhaal zijn voor hem bij Jong Oranje.”

Pot beschouwt het niet als een teleurstelling dat hij in dat geval geen beroep meer kan doen op een speler die in de afgelopen maanden een belangrijke rol vervulde binnen zijn ploeg. „Ach belangrijk, hij is gewoon een van de spelers. Kelvin heeft weliswaar bijna alle duels als rechtsback gespeeld, maar voor die positie komen zoals gezegd meer spelers in aanmerking. En op het middenveld is er helemaal geen plek voor hem, want daar heb ik heel veel goede spelers tot mijn beschikking. Of het jammer is dat ik nu een speler minder heb om uit te kunnen kiezen? Ach, bij Jong Oranje heb ik al zo veel teleurstellingen meegemaakt met spelers die afvielen of doorstroomden naar het grote Oranje. Ik heb bijna nooit met hetzelfde elftal gespeeld. Inmiddels vind ik het juist mooi om in korte tijd weer een nieuw team samen te stellen.”

De bondscoach heeft geen contact met Leerdam opgenomen om zijn nieuwe situatie bij Feyenoord te bespreken. „Dan kan ik alle spelers wel gaan bellen, want iedereen heeft zo zijn eigen problemen. Ik kom Koeman wel eens tegen, misschien dat ik het er nog wel eens met hem over heb”, laat Pot vanaf zijn vakantieadres op het Caribische eiland Sint-Maarten weten. „Verder wil ik me er niet te veel mee bemoeien. Blijkbaar is Kelvin er niet uitgekomen met Feyenoord en ervaart hij daar nu de consequenties van. Ergens kan ik het wel begrijpen dat Koeman hem niet meer laat spelen. Feyenoord wil nu verder met andere spelers.”

Zonder speelminuten in de rest van het seizoen kan Leerdam de EK-trip naar Israël volgend jaar juni dus vergeten. Door blessures en schorsingen kan hij natuurlijk altijd nog terugkeren in Feyenoord 1, maar volgens Pot is een winterstoptransfer naar een andere club een betere optie om bij Jong Oranje in beeld te blijven. „Hij moet spelen, zo simpel is het.”

De verdediger annex middenvelder is ten tijde van het EK voor spelers onder 21 jaar al 23 jaar. Omdat hij bij aanvang van de kwalificatieronde 21 jaar was, zou hij volgens de regels van de UEFA mee mogen naar Israël. Maar waarschijnlijk heeft hij weinig aan die regel.

Bron: Spitsnieuws.nl

You must be logged in to post a comment Login