Nieuws

Politie voert actie tijdens Feyenoord-Vitesse, doorgaan wedstrijd onzeker 

on

Twee voetbalwedstrijden in de Eredivisie zijn komende zondag doelwit van werkonderbrekingen bij de politie. Het gaat om acties voor een betere cao tijdens de duels Feyenoord – Vitesse en FC Groningen – PEC Zwolle.

,,Dit betekent dat de geplande wedstrijden niet mogen rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is de voetbalwedstrijden te laten doorgaan”, meldde een woordvoerder woensdag.

Zondag en volgende week zondag zijn de laatste twee competitieronden in de Eredivisie. Daarin staat voor verschillende ploegen nog plaatsing voor Europees voetbal op het spel. Ook proberen clubs nog degradatie uit de eredivisie te ontlopen.

Traditioneel spelen voetbalclubs uit de Eredivisie zondag en volgende week zondag allemaal tegelijk. Daarom kunnen de acties van de politie lastige gevolgen hebben voor de ontknoping van de eredivisie.

De politie probeert al lange tijd met allerlei acties verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) te bewegen om met een beter cao-voorstel te komen. Omdat hij volgens de bonden hier nog steeds niet aan tegemoetkomt, worden de acties steeds harder.

,,Daardoor zijn we genoodzaakt tot verdere acties op plekken waar veel collega’s worden ingezet. Ook bij grootschalige evenementen. Evenementen, met als onderdeel ervan keizer voetbal, zijn hofleverancier als het gaat om politiewerk”, stellen de bonden.

De voetbalwedstrijden in Rotterdam en Groningen zijn de eerste die mogelijk gevolgen ondervinden. Als het aan de bonden ligt, kan het voetbal komend weekend ,,fluiten naar ondersteuning vanuit de politie”.

,,Het is mede te danken aan de inzet van politiemensen dat grote evenementen als voetbalwedstrijden kunnen plaatsvinden”, benadrukken ze. ,,Het is politiewerk met een hoog prijskaartje en waar veel medewerkers voor nodig zijn.”

De bonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent, een bonus voor de ingrijpende reorganisatie bij de politie en een beter ouderenbeleid. Politiepersoneel heeft vier jaar geen loonsverhoging gehad.

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login