Nieuws

Politie verbiedt stoet Feyenoordsupporters naar Stadio Olimpico

on

De politie in Rome verbiedt de stoet van Feyenoordsupporters naar het Stadio Olimpico morgen te lopen ‘voor de eigen veiligheid van de supporters’. Dat heeft Giuseppe Moschitta, hoofd openbare orde tegen het AD gezegd.

Fans die toch gezamenlijk richting stadion lopen voor de wedstrijd tegen AS Roma worden gestopt. ,, We begeleiden hen naar het plein waar de bussen vertrekken. Wie zich tegen de agenten keert, zullen we arresteren. Deze fans lopen het risico de wedstrijd niet te kunnen zien.”

Traditie
Moschitta zegt de traditie van de stoet naar het stadion graag te respecteren ‘maar dat is onmogelijk’. ,,Het risico op een confrontatie met fans van AS Roma is te groot.”

De politie beschouwt AS Roma tegen Feyenoord als een wedstrijd met een ‘hoog risico’ op ongeregeldheden. Het is uitzonderlijk, ook voor Rome, dat zoveel uitsupporters de reis maken om hun club te zien. Er komen meer dan vijfduizend aanhangers van de Rotterdamse club naar de Italiaanse hoofdstad.

Voor de gevaren van een stoet naar het stadion verwijst Moschitta naar de problemen het treffen tussen AS Roma-CSKA Moskou verleden jaar. Toen zou een groep ultras uit Rusland zijn losgebroken om te vechten met Roma-fans. Twee Moskou-supporters moesten naar het ziekenhuis. De ene was meerdere keren gestoken, de andere met een fles op het hoofd geslagen. De vechtpartijen waren rond de Ponte Duca d’Aosta.

Feyenoordsupporters hebben de Spaanse Trappen aangewezen als vertrekpunt van de stoet. Hoewel dit een toeristische trekpleister in het centrum van Rome is, voorziet Moschitta geen grote problemen. ,,We brengen voldoende manschappen op de been om een eventuele stoet te blokkeren.”

Fans van Bayern München zouden uiteindelijk ook enkel naar de bus zijn gelopen, aldus de politiechef. Wie nog geen kaartje heeft voor het uitvak -nodig om met de bus te kunnen reizen- kan dit op het vertrekpunt alsnog kopen, aldus Moschitta.

Voor het uitvak zijn nu 4800 kaarten verkocht, maar er is plaats voor 5700 bezoekers. Wie zich bij het stadion meldt voor een vak van AS Roma, zal ook naar het uitvak worden verwezen. Op een flyer, die wordt uitgedeeld aan de supporters uit Nederland, staat dat Feyenoordfans enkel en alleen op het ‘Distini Nord’ mogen zitten.

In totaal zijn tweeduizend politiemensen morgen aan het werk om de wedstrijd in de Europa League tussen AS Roma en Feyenoord in goede banen te leiden, zowel in als rond het stadion en elders in de stad.

Ook vandaag zijn er al extra agenten ingezet, nu de invasie van Feyenoordsupporters goed op gang komt. Deze zijn zowel op het Campo de Fiori, door fans uitgroepen als Feyenoordplein, als elders in de stad.

Bron: ad.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login