Nieuws

Polen zwaait Dudek uit

on

Hoewel hij al in 2011 is gestopt, heeft Jerzy Dudek (40) dinsdagavond afscheid genomen van het Poolse voetbal. De voormalige doelman van Feyenoord mocht in de oefeninterland tegen Liechtenstein zijn zestigste en laatste interland spelen.

Dudek stopte al in 2011, maar mocht als eerbetoon vanavond onder de lat beginnen. Polen won in Kraków met 2-0. Beide treffers vielen in de tweede helft. Op dat moment was Dudek al niet meer van de partij. Hij kreeg al na 34 minuten een applauswissel.

Dudek zwaaide in 2011 af na een fraaie loopbaan. Feyenoord haalde hem in het seizoen 1996/97 weg uit zijn vaderland. Pas in het seizoen daarop kwam de Poolse sluitpost voor het eerst in actie in de Eredivisie. Na de nodige scepsis te hebben overwonnen groeide Dudek in De Kuip vervolgens uit tot publiekslieveling.

Met zijn goede spel verdiende Dudek een transfer naar Liverpool. Met die club won in 2005 de Champions League. Niet alleen kwam Liverpool in de finale tegen AC Milan op heroïsche wijze terug van een 3-0 achterstand, ook werd Dudek in de strafschoppenserie de gevierde man. Na Liverpool kwam Dudek ook nog voor Real Madrid uit, alvorens hij in 2011 stopte.

Bron: vi.nl

You must be logged in to post a comment Login