Nieuws

Platini overweegt om Europa League af te schaffen

on

Michel Platini overweegt het format van de Europa League aan te passen. Dat zei de voorzitter van de UEFA woensdag in een interview met een Franse krant. ‘Mogelijk wordt het toernooi zelfs helemaal afgeschaft en mogen er straks 64 clubs meedoen aan de Champions League’, zo verklaarde hij.

Een andere suggestie is de Europa League op te waarderen en de winnaar mee te laten doen aan de Champions League. Platini: ‘We werken momenteel meerdere opties uit. Niets is nog zeker. In de loop van 2014 nemen we een beslissing over de periode van 2015 tot 2018.’

Veel clubs stellen niet hun sterkste elftallen op in de Europa League, omdat ze andere prioriteiten stellen. FC Twente en PSV zijn een speelronde voor het einde van de groepsfase al uitgeschakeld. De afgelopen jaren ‘overwinterden’ ze steeds moeiteloos. Vaak bleven spelers uit voorzorg uit de kant. De trainers ontkenden overigens dat ze geen waarde hechten aan het internationale toernooi, hooguit dat het grootste belang bij de nationale competitie ligt.

Namens Bayern München liet Karl-Heinz Rummenigge meteen weten niets te zien in uitbreiding van de Champions League. ‘Het gaat volgens mij om kwaliteit, niet om kwantiteit. Deze maatregel zal het spelniveau niet ten goede komen. Wij zijn tegen afschaffing van de Europa League én tegen een grotere Champions League.’

Platini liet verder weten in de toekomst mogelijk videobeelden te willen gebruiken bij het beoordelen van buitenspelsituaties. Hij zei wel dat dit idee nog in een zeer prematuur stadium verkeert.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login