Nieuws

Plannen Feyenoord City vorderen gestaag

on

De plannen voor de mega-ontwikkeling Feyenoord City in Rotterdam-Zuid vorderen gestaag, en dus was het de hoogste tijd om de maquette van het gebied rond de huidige Kuip op te frissen. Een figuurzaagklus van jewelste, waarbij talloze houten en kunststof blokjes de geplande nieuwbouw weergeven. ,,Met de nieuwe wijk Parkstad én nieuwbouw op Varkenoord’’, zegt projectleider Frank Keizer.

Sinds kort pronkt dit fraaie model (1 op 1000) van de toekomstige ‘grote verbouwing’ op Zuid in het kantoor van het projectbureau. Mét – uiteraard – het 63.000 plekken tellende nieuwe Feyenoordstadion als hoofdattractie, maar ook de ‘gestripte’ huidige Kuip en de cruciale verbinding tussen die twee: de langgerekte Strip naast de Olympiaweg.

Een ‘vogelvlucht’ boven de maquette biedt een genereuze blik in de toekomst. Als alles volgens plan verloopt, staat de door architectenbureau OMA ontworpen verse voetbaltempel aan de Nieuwe Maas er in 2022 als eerste. Daarna wordt onder meer De Kuip aangepakt, schieten er woontorens uit de grond, en hotels. Net als bij de Kop van Zuid het geval is, duurt het tientallen jaren voordat de bouwwoede op de linker Maasoever zal zijn geluwd.

Megabios

Geinig om te zien is hoe er allerlei sportveldjes opduiken op de Strip, waar de megabios (de opvolger van Pathé De Kuip) precies komt en hoe plukjes terraswoningen, die het huidige monumentale onderkomen van Feyenoord omzomen, tegen de Stadionweg opklotsen. Aan de andere kant oogt de brugverbinding met de oude wijken ‘over het spoor’ nog wat iel.

En voor wie het spoor bijster raakt: de blits gereproduceerde Essalammoskee is een waar ankerpunt in het mini-Feyenoord City, dat in een verre toekomst niet zal misstaan in het Feyenoord Museum, één van de onderdelen van de deels tot wooncomplex omgetoverde Kuip.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login