Nieuws

Plan: Feyenoorders als boegbeeld voor nieuw stadion

on

Na de afwijzing van de Rotterdamse gemeenteraad, smeedt Feyenoord al weer nieuwe plannen voor een ander stadion. De kans bestaat dat de clubleiding een nieuw bid voor een ruimere accommodatie dan De Kuip uitschrijft, waaraan alle partijen kunnen deelnemen.

Binnenkort loopt ongetwijfeld het contract met Volker Wessels af. Vervolgens is het de bedoeling dat er een soort projectmanager naar voren wordt geschoven. Iemand met kennis van zaken en uitstraling die in staat is alle partijen te binden, iemand met wie de gemeente ook weer aan tafel wil.

Door de falende public relations en solistische optredens van bestuurders en managers heeft Feyenoord extra achterstand opgelopen op de weg weer een absolute topclub te worden. Het oude plan rammelde qua financiële onderbouwing en er werd onvoldoende naar buiten gecommuniceerd wat het verdienmodel de club in Rotterdam-Zuid uiteindelijk zou opleveren.

Daardoor is de kans niet groot dat Feyenoord-directeur Eric Gudde en Jan van Merwijk, directeur van De Kuip, zullen terugkeren als er een nieuw project wordt gestart. Over namen denken clubleiding en raad van commissarissen nu na, maar de verwachting is dat grote Feyenoorders uit het verleden, bijvoorbeeld Willem van Hanegem, worden gevraagd zich mede te buigen over de plannen.

De clubleiding beseft dat de komst van een nieuw stadion niet alleen afhangt van geld, durf en lef, maar vooral ook van heldere communicatie en goed doortimmerde plannen.

(Martijn Krabbendam) Lees een uitgebreide analyse van het mislukken van de plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion in Voetbal International van deze week.

Bron: Vi.nl

You must be logged in to post a comment Login