Nieuws

Pittige training in aanloop naar oefenduel

on

Op het veld waar Feyenoord dinsdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Horst afwerkt, heeft de selectie van trainer Ronald Koeman in de ochtend een pittige training afgewerkt. De zomerse omstandigheden waren voor Feyenoord geen reden om rustig aan te doen op het trainingsveld, want Koeman onderwierp zijn manschappen naast verschillende pass- en trapoefeningen ook aan een partijspel op een volledig veld.

De vijf spelers die maandag instroomden – Stefan de Vrij, Jordy Clasie, Bruno Martins Indi, Tonny Vilhena en Harmeet Singh – lieten dit partijspel aan zich voorbij gaan. Zij werkten in plaats daarvan een veld verderop verschillende conditieoefeningen af onder leiding van hersteltrainer Marcel Cas. Tot aan het partijspel hadden de vijf, die maandag hun eerste twee trainingen van dit seizoen afwerkten, volledig met de groep meegetraind.

Evenals de eerste training op maandag werd ook de training van dinsdagochtend druk bezocht door supporters. Onder de aanwezigen was ook voormalig Feyenoord-doelman Henk Timmer, die samen met Feyenoords technisch directeur Martin van Geel de training bekeek. Timmer was tot de zomer van 2012 trainer van het eerste elftal van FC Horst.

Op het terrein van FC Horst werden tijdens de training de laatste voorbereidingen voor de oefenwedstrijd van dinsdagavond verricht. Zo werd de laatste hand gelegd aan verschillende speciale tribunes die rond het veld zijn opgebouwd, waardoor enkele duizenden supporters de tweede oefenwedstrijd van Feyenoord tijdens de voorbereiding kunnen bezoeken.

Feyenoord neemt het dinsdagavond voor het derde seizoen op rij in de voorbereiding op tegen FC Horst. De afgelopen twee edities wist Feyenoord met ruime cijfers te winnen. Vorig seizoen werd het in Ermelo 1-5 voor de ploeg van Koeman, een jaar eerder werd er met 0-11 gewonnen.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login