Nieuws

Pim Blokland steunt eis van directeur Jan de Jong

on

Feyenoord-directeur Jan de Jong kan in het stadionconflict met de gemeente Rotterdam rekenen op de steun van een meerderheid van de Vrienden van Feyenoord. Zijn eis om in het nieuwe stadion bij voorrang minimaal 25 miljoen euro betaald te krijgen is terecht, stelt voorzitter Pim Blokland. ,,Dat is ook voor ons een belangrijk punt.”


Directeur Jan de Jong kwam onlangs met die eis van 25 miljoen euro. Een verrassing?

,,Nee, zeker niet. Nu is het spelersbudget 19 miljoen euro en dat is te weinig. Maar die 25 miljoen euro, daar hebben we het intern al jaren over. Dat leeft bij de Vrienden van Feyenoord al sinds de start van Feyenoord City. Dat Feyenoord daar nu mee naar buiten komt, is een beetje laat, om eerlijk te zijn.’

De club wil naast die 25 miljoen ook als eerste betaald krijgen, nog vóór de stad.


,,Dat is voor ons ook een belangrijk punt. Want mocht de stad dit dwarsbomen, dan zal er vanuit de Vrienden van Feyenoord denk ik weinig support komen. Dan zijn we daar niet gelukkig mee.”


Feyenoord wil mede-eigenaar worden van het stadion en gaat met dat uitgangspunt de boer op. Een goed idee?

,,Zeker. Om het plan makkelijker rond te kunnen rekenen, is het belangrijk om eigen vermogen in te brengen. Wij kijken binnen de Vrienden van Feyenoord of we daaraan kunnen bijdragen, al blijft het voor elke vriend een individuele afweging. De Vrienden van Feyenoord als geheel zal nooit geld inbrengen.”

Er is nu een patstelling tussen Feyenoord en de stad. Wat vindt u van die situatie?

,,Dit is zo belangrijk voor de stad. Niet alleen het stadion, maar heel Feyenoord City. Dat moet de gemeente zich wel realiseren. Dat als het stadion niet doorgaat, wat dat voor de stad betekent. Dan is de gemeente verantwoordelijk, en niet Feyenoord. De stad laat dan de kans liggen.”


Bron: AD.nl


Aanbevolen voor jou