Feyenoordinbeeld

PIM BLOKLAND STAPT UIT RVC FEYENOORD

on

Pim Blokland treedt per direct af als commissaris van Feyenoord. Blokland heeft dit gisteren schriftelijk laten weten aan de overige leden van de Raad van Commissarissen en de directie van de Stadionclub. Over de achtergronden van het besluit doen Feyenoord en Blokland geen nadere mededelingen.

.

Pim Blokland was bijna zeven jaar geleden een van de grondleggers van de zogeheten ‘Vrienden van Feyenoord’. Een groep door hem verzamelde supporters gaf de destijds noodlijdende club een enorme en zeer noodzakelijke kapitaalsinjectie van ruim 30 miljoen euro in ruil voor een minderheid van de aandelen (49 procent). Doel van de VvF was om zo de technisch failliete club weer ademruimte te geven, zodat de directie de tijd kreeg om door middel van gezond beleid de financiën nog verder op orde te krijgen en bovendien te werken aan nieuw sportief succes. Blokland werd door de VvF voorgedragen als commissaris voor de club en is eind 2010 als zodanig benoemd.

.

Blokland treedt nu af als commissaris in de wetenschap dat het hiervoren genoemde doel van de VvF grotendeels bereikt is en heeft de RvC daarbij aangegeven het een mooi moment te vinden, onder meer gezien de goede huidige financiële situatie, de eerder dit kalenderjaar geboekte bekerwinst en de officieuze titel van winterkampioen waarmee Feyenoord afgelopen week de winterstop is ingegaan.

.

Directie en RvC zijn Blokland buitengewoon erkentelijk voor zijn vele bijdragen aan Feyenoord doch met name de grote en onmisbare rol die hij de afgelopen jaren heeft gespeeld in de financiële gezondmaking en daarmee ook de sportieve wederopstanding van Feyenoord. Blokland heeft aangegeven aan te blijven als (mede)directeur van de VvF en zich als zodanig te blijven inzetten voor Feyenoord.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login