Nieuws

Pellè: ‘Zei tegen Koeman: ‘I’m dead”

on

Graziano Pellè tekende tegen NAC Breda voor zijn 27e competitietreffer. Door het doelpunt sloot Feyenoord het seizoen af met een overwinning (1-0), behaalde het op eigen kracht de derde plaats en kon de club bovendien 6,5 ton aan extra tv-gelden bijschrijven.

Heuglijke feiten die er nooit waren geweest als Ronald Koeman zaterdag naar zijn spits had geluisterd.

“Ik liep naar de coach toe en zei: ‘Het wordt niks morgen, I’m dead'”, vertelde Pellè na afloop. “Mijn lichaam is op, ik heb rugpijn. Koeman overtuigde me om toch mee te doen, aangezien mijn ouders kwamen kijken en dat de spirit me erdoorheen zou slepen.”

“Nu sta ik hier in de mixed zone met een doelpunt, een overwinning en een goed gevoel. Ik ben blij dat ik de coach, die me zoveel vertrouwen heeft gegeven dit seizoen, terug kon betalen. Ik heb een speciaal gevoel bij Koeman, hij is een amazing person.”

Koeman op zijn beurt beloonde de clubtopscorer met een applauswissel. “Dat was schitterend, dat iedereen voor me ging staan, de zoveelste adrenalinekick van het voorbije seizoen. Mijn ouders waren erbij. Mijn vader verzint altijd excuses om niet te komen kijken. Ik dacht ’s ochtends: oh, hij zal de regen wel aanwenden om niet te komen. Hij is zo nerveus. Gelukkig scoorde ik. Dat was heel bijzonder met mijn ouders erbij.”

Er was na afloop overigens nog flinke discussie over dat doelpunt. Volgens NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar kon de bal, vanwege de manier van stuiteren, nooit over de lijn zijn geweest. Pellè meende juist dat daardoor glashelder werd dat het wél een doelpunt was.

De lange Italiaan liet ook nog optekenen dat de titelkansen volgend seizoen zullen toenemen. “Dit seizoen verdienden we het niet. Ajax speelde het beste voetbal. Maar wij waren thuis ijzersterk, we moeten nu zorgen dat we het in uitwedstrijden beter gaan doen.”

“We zullen dan meer ervaring hebben. Clasie en Vilhena zijn geweldige spelers maar nog jong. Zij zullen volgend seizoen nóg beter handelen dan ze nu doen. Ik heb dus veel vertrouwen in de toekomst.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login