Nieuws

Pellè voldoet aan profielschets van Barcelona: ‘Goede rapporten’

on

Voetbalminnend Barcelona discussieert al enkele jaren over de noodzaak van het aantrekken van een centrumaanvaller. Volgens Sport is de directie van de Spaanse topclub komende zomer bereid om spijkers met koppen te slaan en de technische staf ‘een Plan B’ te bezorgen, als het welbekende combinatievoetbal tijdens een wedstrijd geen effect sorteert. Het moet gaan om een aanvaller uit de middenklasse die genoegen neemt met een rol op het tweede plan.

Barcelona is op zoek naar een type Henke Larsson, die in zijn periode in het Camp Nou regelmatig voor een schokeffect zorgde. Bovendien moet de komst van een dergelijke aanvaller geen flinke investering vergen en moet hij er daadwerkelijk staan als er tijdens een wedstrijd beroep op hem wordt gedaan. Technisch directeur Andoni Zubizarreta heeft naar verluidt een lange lijst met aanvallers opgesteld, maar volgens Sport voldoet Graziano Pellè tot in de perfectie aan de profielschets die is opgesteld. “De club beschikt over goede rapporten”, claimt de scribent van de sportkrant.

De meest verkochte sportkrant van Catalonië schrijft dat het moyenne van Pellè in de Eredivisie en diens kopkracht in het voordeel van de aanvaller spreken. De 28-jarige Italiaan was in 56 duels goed voor liefst 50 doelpunten en dat zijn cijfers die Zubizarreta zeker aanspreken. Net als de vraagprijs die Feyenoord in de zomermaanden hanteert. Barcelona wil het grootste deel van het zomerse transferbudget namelijk besteden aan de komst van een centrumverdediger.

Bron: Soccernews.nl

20140501-080946.jpg

You must be logged in to post a comment Login