Nieuws

Pellè steelt de show tijdens geslaagd Voetbalpark

on

Met de aanwezigheid van mascotte Coentje, Olli, een groot deel van de spelersgroep en elf spectaculaire voetbalspellen in en rondom De Kuip, is het Feyenoord Voetbalpark woensdag uitgegroeid tot een geslaagde editie. De poorten van het stadion gingen open voor een kleine tweeduizend kinderen, die een middag beleefden om niet snel te vergeten.

Het meest gelukkig werden de Kameraadjes van de aanwezigheid van Graziano Pellè. Zo gingen in een bomvolle perszaal een half uur lang tientallen vingers van kinderen in de lucht, in de hoop om tijdens de eerste kidspersconferentie van de middag een vraag te mogen stellen aan de topscorer van Feyenoord. Een aantal had speciaal daarvoor zelfs enkele Italiaanse woorden geleerd, om de spits in zijn eigen taal het vuur aan de schenen te leggen.

Pellè was zichtbaar onder de indruk van het Italiaanse huiswerk van de kinderen en nam met ploeggenoot John Goossens aan zijn zijde uitgebreid de tijd om hen van antwoorden te voorzien. Zo noemde de spits glimlachend onder meer het koude weer, toen hij werd gevraagd naar de voornaamste verschillen tussen Italië en Nederland. Een ander wilde weten of het niet moeilijk is om in de herrie van een volle Kuip de aanwijzingen van trainer Ronald Koeman te verstaan. ‘Door de mooie sfeer in het stadion kunnen we hem inderdaad amper horen’, antwoordde Pellè. ‘Maar tijdens de trainingen oefenen we veel voor de wedstrijd in het weekend, zodat we vaak wel weten wat hij bedoelt.’

In navolging van Pellè en Goossens schoven ook Lex Immers, Wesley Verhoek, Kostas Lamprou en Ronald Graafland nog aan bij de kidspersconferenties, terwijl het overige deel van de spelersgroep in de Hospitalitylounge van vak KK werd bedolven door jonge handtekeningenjagers.

Even verderop konden de Kameraadjes hun voetbaltalent tonen bij diverse voetbalactiviteiten, die verspreid over de binnenring van het stadion stonden opgesteld. Tussen al de spellen door konden ze tot hun verrassing nog op de foto met de Oranje-internationals. Hoewel de zeven Feyenoorders die tot de selectie van bondscoach Louis van Gaal behoren zich op dit moment in Noordwijk voorbereiden op de komende WK-kwalificatieduels, was er via een zogeheten Greenscreen de mogelijkheid om virtueel aan de zijde van bijvoorbeeld Jordy Clasie en Bruno Martins Indi vereeuwigd te worden.

Minstens zoveel belangstelling werd getrokken door Olli, die aan de zijkant van het stadion een houten hokje met zijn naam erop stond opgesteld. De unieke kans om met het levensgrote pluche beest, dat bekend werd door zijn rol in de Blijdorp-commercial waarin ook Giovanni van Bronckhorst te zien was, op de foto te gaan, werd met beide handen aangegrepen. Het maakte de glimlach waarmee vele Kameraadjes en hun ouders het stadion aan het einde van de middag verlieten alleen maar groter.

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login