Nieuws

Pellè riskeert schorsing voor komend duel

on

Graziano Pellè is na het gelijkspel tussen FC Twente en Feyenoord door het lint gegaan in de catacomben van De Grolsch Veste. De Italiaan riskeert een schorsing.

Pellè (28) leek lange tijd met Feyenoord op weg naar een overwinning op FC Twente. Mede door een goal van de aanvoerder van de Rotterdammers kwam Feyenoord op een 0-2 voorsprong. Via treffers van Luc Castaignos en Cuco Martina werd het uiteindelijk 2-2. De gelijkmaker viel in de vijfde minuut van de blessuretijd in Enschede.

De arbitrage zag bij de goal van Martina de buitenspelpositie van Castaignos buitenspel. Dat leidde tot enorme woede bij de Feyenoorders en trainer Ronald Koeman. Ook Pellè was buiten zinnen. Op weg naar de kleedkamer schopte hij eerst tegen een dug-out, daarna liep hij bijna tegen FC Twente-voorzitter Joop Munsterman, trapte tegen een reclamewand en een lichtset in de interviewruimte.

Pellè moest in de kleedkamer afkoelen, maar stond toch de media te woord. “Ik was erg gefrusteerd”, aldus de inmiddels rustige spits tegen de NOS. “Ik heb er spijt van, maar aan de andere kant heb ik niemand pijn gedaan. Het is ook een menselijke reactie.”

“Het is erg pijnlijk dat we hier maar een punt pakken. We hadden moeten winnen. We hebben de hele week naar deze wedstrijd toe gewerkt. We waren de betere ploeg, maar uiteindelijk loopt het anders. De scheidsrechter en zijn assistenten waren niet best. Maar zij zijn ook mensen. Dat neemt niet weg dat wij voor rust een strafschop hadden moeten krijgen en de keeper van Twente een rode kaart. De tweede treffer van Twente was buitenspel.”

Het is nog niet duidelijk of de aanklager van de KNVB maatregelen wil nemen na de woede-aanval van Pellè. De aanvaller mist mogelijk De Klassieker van volgende week als hij wordt geschorst. Met een hoger beroep kan hij in dat geval alsnog wellicht meedoen. Het is ook niet bekend over Feyenoord maatregelen neemt richting Pellè.

Bron: goal.com

20140223-210149.jpg

You must be logged in to post a comment Login