Nieuws

Pellè: Nederland is zeker geen stap terug

on

Het gaat goed met Graziano Pellè in dienst van Feyenoord. Na veertien duels in de Eredivisie staat de teller van de van Parma gehuurde aanvaller op veertien treffers en zes assists. De overstap van de Serie A naar de Eredivisie voelde voor de Italiaan niet als degradatie. “Italië is niet langer het beloofde voetballand. De Serie A maakt een slechte periode door. Het niveau is ontzettend omlaag gegaan. De stadions zijn oud en vervallen en er komen weinig mensen op af.”

“Niks voor mij, op dit moment althans”, zegt Pellè in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Nederland was in die zin zeker geen stap terug.” De huurling is idolaat van effectief voetbal. “Want wat heb je aan het maken van een panna als je vervolgens de bal verspeelt? Wat is het nut van de bal eindeloos rondschuiven als het niet tot een treffer leidt? Zoals Ajax laatst tegen Borussia Dortmund. En elke keer dat Dortmund eruit kwam was het, bam!, een doelpunt.”

“Ik heb op zich niets tegen dat type voetbal, maar wat mij betreft is er maar één ploeg die tikkie-takkie-voetbal mag spelen en dat is Barcelona. Omdat alleen zij daarvoor de perfecte spelers hebben. In de boord van het shirt van Juventus staat een zinnetje van oud-voorzitter Giampiero Boniperti: ‘Het is niet belangrijk om te winnen, maar het is het enige dat telt’. Als Italiaan geloof ik vooral in die filosofie.”

Bron: Voetbalzone.nl

You must be logged in to post a comment Login