Nieuws

Pellè: ‘Moeten niet nu al opgeven’

on

Graziano Pellè weigert bij de pakken neer te gaan zitten na de 4-1 nederlaag van Feyenoord tegen FC Twente. De spits maakte wel zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar zag de Rotterdamse reeks van 28 ongeslagen eredivisieduels in De Kuip eindigen.

“Voor alles is een eerste keer. Het is wel heel vervelend voor de supporters omdat we weten hoeveel zij van deze club houden”, aldus Pellè, die vorig seizoen uitgroeide tot publiekslieveling, tegen NUsport.

Feyenoord beleeft met twee nederlagen de slechtste competitiestart sinds 1963. Toch blijft Pellè optimistisch. “Het zijn maar twee wedstrijden. We moeten niet nu al opgeven. Dat zou stom zijn. We hebben Ajax en de Europa League voor de boeg.”

Voor die positieve houding put de Italiaan uit ervaringen tijdens zijn periode bij AZ. “We verloren veel wedstrijden aan het begin en toch werden we kampioen. Als dat bij Feyenoord weer gebeurt, ben ik blij. Gelukkig is het seizoen net begonnen.”

Pellè zag lijdzaam toe hoe Feyenoord uiteindelijk met negen man kwam te staan tegen Twente door rode kaarten voor Jordy van Deelen en Stefan de Vrij. Hij had vooral bij het wegzenden van de rechtsback zijn twijfels over arbiter Richard Liesveld.

“Voor mij was de eerste niet eens een penalty en dat veranderde de wedstrijd. Zelfs met tien man probeerden we het nog om te draaien, maar toen ging er nog iemand uit. In het begin hadden we goede momenten. Dit had zo’n mooie wedstrijd kunnen zijn, maar dat werd het niet.”

Zijn treffer kon de pijn niet verzachten. De 28-jarige Pellè kopte de 1-0 goed binnen uit een hoekschop van Jordy Clasie. “Dat geeft even een goed gevoel, maar je wint er geen punten mee. Je hebt er niks aan. We moeten hard werken om te kijken waar we moeten verbeteren.”

Pellè, die vorige week kritiek kreeg op zijn negatieve houding in het veld, ziet voor zichzelf als ervaren speler niet per se een rol weggelegd om het team weer op te peppen. “Er is niet zoveel verschil tussen jong en oud. Zolang je maar een winnaarsmentaliteit hebt. Natuurlijk gaan we met elkaar praten, maar dat doen we ook na een overwinning.”

Bron: NUsport.nl

20130812-062755.jpg

You must be logged in to post a comment Login