Nieuws

Pelle: “Misschien ben ik wel te duur voor Feyenoord”

on

Graziano Pellè zegt dat zijn toekomst volledig open ligt. De spits heeft het goed bij Feyenoord, maar ligt nog voor drieënhalf jaar vast bij het Italiaanse Parma, dat gezien zijn goede prestaties in Rotterdam waarschijnlijk een fors prijskaartje op hem gaat plakken.

Pellè scoorde zondag tegen Roda JC zijn vijfde en zesde competitiegoal van het seizoen. Hij is hard op weg de status van publiekslieveling te verkrijgen, maar net als die vorige favoriet John Guidetti, dreigt ook de Italiaan na een jaar Rotterdam-Zuid weer te moeten verlaten.

“Ik heb na dit seizoen nog een contract voor drie jaar bij Parma”, zegt Pellè tegen VoetbalPrimeur. “Mijn toekomst hangt dus voor een groot deel af van wat zij willen. Misschien willen ze me terug als ik goed presteer bij Feyenoord, maar ik kan me ook voorstellen dat ze me juist voor veel geld willen verkopen als ik goals blijf maken.”

Als Parma geld wil zien, lijkt Pellè onhoudbaar voor Feyenoord, dat het nog altijd niet breed heeft. “Misschien wel ja, maar niets is onmogelijk”, spreekt Pellè zich uit. “Ik voel me goed in Rotterdam. Ik heb een goede klik met de spelers om me heen, zoals Lex Immers en Ruben Schaken.”

“Zou me graag willen bewijzen in de Serie A”

Pellè zou zich ook graag nog eens willen bewijzen in de Serie A. In zijn jonge jaren werd hij als groot talent gezien en was hij een vaste kracht in de nationale onder 21-ploeg, maar zijn belofte loste Pellè nog niet in. “Natuurlijk zou ik dat graag willen. Het is echter niet zo dat dat mijn ultieme doel is.”

Pellè is namelijk een avonturier. “Duitsland en Engeland lijken me ook mooie landen om in te voetballen”, stelt de oud-AZ’er. “Het gaat mij er vooral om dat ik zelf beter word en minuten maak. Waar dat is, is van minder belang. Om die reden ben ik in de zomer ook bij Parma vertrokken.”

“Trainer Roberto Donadoni zei dat ik een belangrijke rol zou kunnen gaan spelen in zijn plannen, maar ik wist niet zo goed wat dat waard was”, onthult Pellè de redenen achter zijn Feyenoord-transfer. “Parma had namelijk net een spits voor veel geld vastgelegd. Die jongen verdiende veel meer dan ik. Iedereen weet dat een dure aankoop niet zomaar op de bank terechtkomt.”

“Parma wilde me eerst niet laten gaan”

“Daarom heb ik om een vertrek naar Feyenoord gevraagd. Parma wilde dat eerst niet, maar ik heb duidelijk gemaakt dat het voor mij geen optie was om op mijn 27ste weer een jaar op de bank te zitten”, vervolgt de frontman. “Dit jaar bij Feyenoord wil ik gebruiken om beter te worden.”

Pellè zegt dat Feyenoord voor een topklassering moet gaan. “Ik ben een positief persoon en daarom denk ik dat we ambitie moeten hebben. Niet het allerhoogste willen, zit niet in mijn karakter. Alleen PSV en FC Twente zie ik als teams die echt een klasse beter zijn dan de rest, maar ik vind niet dat we onder andere ploegen hoeven te eindigen”, besluit de goedlachse Italiaan.

Bron: Voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login