Nieuws

‘Pellè kan niet met de druk omgaan’

on

In Het Tribunaal legt NUsport elke week drie kenners een stelling voor. Deze week: Graziano Pellè is de aanvoerdersband van Feyenoord niet waard.

John de Wolf, oud-aanvoerder Feyenoord
“Als hij dit soort dingen doet niet. Ik heb het altijd al vreemd gevonden om een spits aanvoerder te maken. Kijkend naar de huidige selectie, komt Janmaat wel in aanmerking om hem te vervangen. Hij loopt voorop, had tegen Heracles Almelo wel de drive om door te jagen ondanks het matige spel. Stefan de Vrij wil die band niet meer om volgens mij en Janmaat is een grote jonge geworden, vaste waarde en international.”

“Ik verbaasde me al toen ik las dat Pellè woensdag van de training was gelopen en met een bidon had gegooid. Dat vond ik al een rare houding. Ik ben jaren aanvoerder geweest en nooit weggelopen op de training. De vedette moet het voortouw nemen, ook als het slecht gaat. Daarin heeft hij gefaald. Die wegwerpgebaartjes worden soms mooi en Italiaans genoemd, maar volgens mij speelt hij in de Nederlandse competitie en moet hij zich aanpassen.”

“Ik heb niet de wijsheid in pacht en het is achteraf makkelijk praten, maar dit is natuurlijk niet slim. Pellè laat eigenlijk zien dat hij niet goed met de druk om kan gaan. Dat moet je als grote speler in alle omstandigheden wel kunnen. Het zegt ook wel iets dat andere spelers ook wat zeggen over zijn gedrag.”

Rinus Israël, oud-aanvoerder Feyenoord
“Nee. Als hij die speler van Heracles vol geraakt had en die jongen was meteen gestrekt gegaan, dan had ik zijn aanvoerdersband even in de koelkast gelegd. Nu niet. Eén zo’n fout mag een voetballer maken en Pellè misschien zelfs wel anderhalve. Al is het wel ontzettend dom van hem. Ik wachtte vroeger tot een duel als ik iemand echt wilde terugpakken. Hij niet. Hij lijkt ook wat geïrriteerd. Dat zal wel komen doordat het niet zo lekker loopt. En dan loopt hij ook nog van de training. Pellè komt natuurlijk uit een andere cultuur, in Italië wordt misschien minder hard getraind. Maar hij speelt al zo lang in Nederland dat hij daar nu wel aan gewend moet zijn.”

“Wie de band tijdens de schorsing van Pellè over moet nemen? Lastig, het zijn verder bijna allemaal jeugdspelers. Misschien, al voelt hij dat wellicht als een belediging, is De Vrij nog de beste optie. Ja, als hij dat wil, zou ik hem tijdelijk weer aanvoerder maken. De Vrij lijkt me een verstandige jongen.”

Emile Schelvis, presentator Sport1 en kenner Italiaans voetbal
“Nee, want ik vind Pellè nog altijd de Feyenoorder met verreweg de meeste persoonlijkheid. En oké, hij heeft zich nu vergaloppeerd, maar dat doet hij omdat hij coûte que coûte wil winnen. Het was tegen Heracles een persiflage op voetbal wat Feyenoord liet zien, daar was Pellè boos over en dan kan de donkere Italiaanse kant in hem boven komen. Zo’n kopstootbeweging zie ik in de Serie A geregeld voorbij komen. Overigens was de manier waarop Mike te Wierik reageerde ook een klassiek staaltje matennaaien. Dat maakt de actie van Pellè niet minder erg, maar van hem kan ik het wel het beste hebben. Zoals ik al zei, het komt doordat Pellè absoluut wil winnen. Hij is opgevoed in Italië. Daar draait het voetbal om de romantiek, de stadions, de shirts. Maar nog veel meer om de punten.”

“Ik vind het daarom ook jammer dat Pellè geen Nederlands spreekt. Dan had hij de andere spelers eens in hun eigen taal kunnen toespreken over de ongelooflijk kans die ze hebben op de landstitel. Niet alle spelers beseffen dat namelijk. Ze beseffen niet hoeveel levensvreugde ze die mensen in Rotterdam kunnen geven. En ze beseffen niet dat ze ondergeschikt zijn aan het teambelang. Er is een totaal verkeerde druk ontstaan in De Kuip.”

Bron: nusport.nl

20131028-173613.jpg

You must be logged in to post a comment Login