Nieuws

Pellè: Joris en Lens zijn leuke jongens

on

Graziano Pellè vindt dat er niet te zwaar getild moet worden aan het opstootje na Feyenoord – PSV. “Voetbal kan soms voor frustratie zorgen”, zegt de Italiaan tegen VoetbalPrimeur.

Tijdens de wedstrijd hadden Joris Mathijsen en Jeremain Lens het al aan de stok. Na afloop van het duel kookte het conflict over, toen Lens de Feyenoord-verdediger opwachtte in de spelerstunnel. “Heel vreemd”, aldus Pellè. “Ik ken Joris en Jeremain allebei goed. Het zijn leuke jongens.” Pellè speelde bij AZ nog samen met Lens.

Pellè denkt dat er niets persoonlijks speelde tussen Lens en Mathijsen. “Misschien was het voor Lens de frustratie van de nederlaag. Ik ken dat soort emoties. Soms heb ik een paar seconden te weinig bloed in mijn hersenen en ben ik erg kwaad. Dat kan soms gebeuren in het voetbal”, gaat Pellè verder. “Ik denk dat het allemaal met een sisser af zal lopen.”

Met zijn achttiende doelpunt van het seizoen bezorgde Pellè de drie punten aan Feyenoord. “Het was lekker om te scoren, maar de zege is veel belangrijker. We hebben laten zien dat we niet onder hoeven te doen voor de grote teams. Deze lijn moeten we doortrekken.”

Pellè was tot dusver vaak trefzeker na voorzetten. De winnende goal tegen PSV creëerde hij zelf, door zich vrij te kappen en uit te halen. “Ik moet meer schieten”, vindt de Italiaan. “Mijn vader leerde me vroeger altijd dat ik moet schieten als ik wil scoren.”

Pellè denkt dat de zege op PSV de jonge Feyenoorders het vertrouwen geeft dat ze zich echt kunnen gaan mengen in de titelrace. “Dat geloof had ik zelf altijd wel”, zegt hij. “Maar voor de jonge jongens is dit een bevestiging. Het is nu belangrijk dat we een reeks overwinningen neerzetten in kleinere wedstrijden.”

Er zijn nog tien Eredivisie-duels te spelen. “The hot part of the season”, stelt Pellè. “Hopelijk komt the hot part of the weather nu ook”.

You must be logged in to post a comment Login