Nieuws

Pellè is eigenlijk niet te vervangen

on

Trainer Ronald Koeman van Feyenoord zei het zaterdag voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen al: Graziano Pellè is eigenlijk niet te vervangen. Dat bleek eens te meer in het Abe Lenstra Stadion. Zonder de grote leider konden de Rotterdammers de aspiraties op de titel absoluut niet waarmaken: 2-0.

Door de absentie van Pellè leverde Feyenoord niet alleen veel scorend vermogen in (21 treffers, zes assists). De Rotterdamse ploeg miste voorin ook een aanspeelpunt, zowel over de grond als door de lucht. Koeman had in Friesland voor ‘plan-B’ gekozen, met Ruud Vormer op het middenveld en Lex Immers in een meer aanvallende rol.

Het liep echter van geen kant bij Feyenoord. Mede door de slechte opbouw van achteruit, met name bij doelman Erwin Mulder, konden de Rotterdammers de bal amper in de ploeg houden. Al na 13 minuten stuurde Koeman zijn vierde middenvelder Immers naar de centrale spitspositie om in de voorste linie wat meer mankracht te krijgen.

Veel haalde de ingreep niet uit, ook al omdat Immers na een half uur per brancard van het veld moest na een onbesuisd duel met Joey van den Berg. Vleugelspits Wesley Verhoek was zijn vervanger, waardoor Ruben Schaken de rol van Pellè als centrale spits overnam.

Die gedwongen omzetting deed Feyenoord goed. Jordy Clasie en Jean-Paul Boëtius vuurden op doelman Kristoffer Nordfeldt. Vlak voor de rust kon de Zweedse keeper ternauwernood Schaken van scoren afhouden.

Een voorsprong voor Feyenoord bij de rust zou het spelbeeld geweld hebben aangedaan. Heerenveen blufte de brigade van Koeman vooral in het eerste half uur af met technisch verzorgd voetbal in een hoog tempo. De gretigheid straalde af van de thuisploeg, die in spelmaker Filip Djuricic weer eens de grote architect had. De sierlijke Serviër was in de 35e minuut dicht bij 1-0. Mulder bewees met een uitstekende redding dat hij als keeper wel degelijk kwaliteiten heeft.

Na de pauze bleef Heerenveen de betere ploeg. Djuricic (naast en op de paal) was opnieuw een klasse apart. Ook Alfred Finnbogason (voorlangs) liet zich gelden. Het matige Feyenoord kwam amper aan aanvallen toe. Alleen van Verhoek ging af en toe wat dreiging uit. In de slotfase zorgden Finnbogason en Yassine El Ghanassy voor de dikverdiende Friese zege: 2-0.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login