Nieuws

‘Pellè in belangstelling Fc Barcelona’

on

Het is ongetwijfeld lang geleden dat een speler van Feyenoord in verband werd gebracht met een transfer naar FC Barcelona, maar vandaag is het dan zover. Volgens de Spaanse sportkrant Sport is Graziano Pellè een van de kandidaten om de Blaugranas komende winter te komen versterken. De Italiaanse topschutter prijkt bovenaan de website van Sport, samen met een viertal andere spelers.

Volgens de krant in coach Tata Martino op zoek naar een breekijzer. Een sterke spits die goed kan koppen. Iemand die in de laatste tien minuten een doelpunt kan forceren als het tiqui-taca een keer geen soelaas biedt om een tegenstander te verslaan. Voor die rol zou Pellè in beeld zijn.

De Italiaan wordt omschreven als ‘goede afmaker met het hoofd. Het spel van de 1.93 meter lange spits doet in sommige opzichten denken aan dat van zijn landgenoot Luca Toni. Vorig seizoen maakte hij 27 goals in de Eredivisie.’

Naast Pellè worden ook Artyom Dzyuba, Aritz Aduriz en Oscar Cardozo in beeld. Laatstgenoemde werkte bij de nationale ploeg van Paraguay al samen met Martino. Nadeel is dat hij met Benfica al in de Champions League speelde dit seizoen en daardoor niet meer voor Barcelona in dezelfde competitie mag uitkomen.

Dzuyba is een spits van Spartak Moskou, die op huurbasis bij Grozny speelt. Hij is nog drie centimeter langer dan Pellè. Dzuyba is niet alleen kopsterk, maar beschikt ook over een goed afstandsschot. Aduriz speelt bij het Athletic Bilbao. Zijn naam komt al langer voor op de scoutingslijst van Barça.

Bron: Ad.nl

20131009-124954.jpg

You must be logged in to post a comment Login