Nieuws

‘Pellè had in blote kont op bordes mogen staan’

on

In zijn column in NUsport magazine bespreekt Pierre van Hooijdonk de prestaties van Graziano Pellè. De oud-spits van Feyenoord is laaiend enthousiast over het spel van de Italiaan, vindt hem ‘de beste speler van de eredivisie’, maar treurt ‘juist daarom’ om de onnodige gele kaart die Pellè ontving tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax.

Volgens Van Hooijdonk had deze prent, Pellè getoond vanwege het uittrekken van zijn shirt na zijn late gelijkmaker, beslissende gevolgen voor de titelkansen van Feyenoord. “De media hadden minder oog voor deze totaal onnodige gele kaart. Het ontblote bovenlijf van de Italiaan verscheen op alle covers waardoor ook de sekse die doorgaans minder met voetbal heeft ineens zijn naam kende.”

“Feyenoord organiseerde een ladies day (zou hij daarom sindsdien met zijn sokken op heuphoogte aan de wedstrijd beginnen?) en de spits speelde de hoofdrol in een commercial van Eredivisie Live.”

“Dan ben je ineens een held, word je overal herkend. Ongezien op de donderdagnacht voor een belangrijke wedstrijd een glas champagne drinken in Amsterdam is er dan niet meer bij.”

“Een dipje kun je dan bijna incalculeren. Maar dat vind ik dus erg knap: die dip kwam niet. Die vijfde gele kaart, waardoor hem een schorsing wachtte, overigens wel. De consequenties van zijn stripact waren gigantisch. Zonder Pellè verloor Feyenoord niet alleen bij SC Heerenveen, het raakte volledig uit zijn ritme. De zeer reële titelkans vervloog.”

“Ik blijf zijn grootste fan, maar juist daarom denk ik: potverdomme, waarom dat fatale look-at-me-momentje? Waarom niet normaal feest vieren met de harde kern en je ploeggenoten? Zonder dat showtje had je Feyenoord waarschijnlijk naar de Coolsingel gebracht. Voor mijn part had je dan in je blote kont feest staan vieren. Eeuwig zonde.”

Bron: Nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login