Nieuws

Pelle gelooft nog steeds in kampioenschap met Feyenoord

on

Ronald Koeman gaf niet alleen zijn selectie een vrij weekeinde na de krappe winst (1-0) vrijdagavond tegen VVV. De coach vloog ook zelf naar Portugal om op de golfbaan de batterij weer even helemaal op te laden. Feyenoord weet dat het de komende vijf duels de volle buit van vijftien punten moet pakken om nog aanspraak te kunnen maken op een eventuele landstitel.

De teleurstelling dat de andere titelkandidaten Vitesse, PSV en Ajax afgelopen weekeinde geen fout maakten, was in de Kuip niet bijzonder groot. De spelers van Feyenoord weten dat de kansen komend weekeinde pas echt moeten keren, als PSV in Eindhoven koploper Ajax op bezoek krijgt.

‘We kunnen nog altijd kampioen worden’, stelt spits Graziano Pellè, ‘Dat besef is er gewoon. Maar we weten ook dat alles mee moet zitten. tot en met de laatste speeldag op 12 mei. We hadden al niet het idee dat de concurrenten nu punten zouden verspelen, al zag je aan ons duel met VVV dat in deze fase alle wedstrijden lastig zijn.’

Dat algemeen directeur Eric Gudde en coach Ronald Koeman al lieten weten dat een vierde plek ook een goed gevoel zal geven in de Kuip, levert bij Pellè slechts een flauw glimlachje op.

‘Dat was voor het seizoen de doelstelling en we staan nu ook op die vierde plaats. Maar de hoop is natuurlijk op meer. Ja, daar wil ik een belangrijke rol in te spelen. Het team heeft een spits nodig die goals maakt. Dat ben ik in dit geval, het eindpunt van de aanval. We moeten nu een eindsprint inzetten, al zal dat ongetwijfeld moeilijk worden. Aan de andere kant, als je naar het hele seizoen kijkt, hebben we gewoon laten zien dat we in de top van de ranglijst thuishoren.’

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login