Nieuws

Pellè ‘bakt taart’: “Heb ‘m maar weggegooid”

on

Hij had het vrijdagavond in De Kuip voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo (1-0) nog aangekondigd bij de jarige Joris Mathijsen (33). “Als ik scoor, kom ik je persoonlijk een taart met kaarsjes brengen. Die mag jij dan uitblazen”, gaf Graziano Pellè zijn ploeggenoot mee voordat Feyenoord het veld opstapte.

En zo geschiedde: de Italiaan scoorde in de 71e minuut met een prachtige kopbal, uit een voorzet van het ‘feestvarken’ nog wel. Reden te meer voor de uitgelaten Pellè om met een fictieve verjaardagstaart in zijn handen op Mathijsen af te stappen. Maar wat de clubtopscorer (22 treffers) ook probeerde, de verdediger weigerde mee te werken aan het curieuze tafereel in De Kuip.

“Toen heb ik die taart uiteindelijk maar weggegooid”, grinnikte Pellè na afloop van de benauwde 1-0 overwinning tegen VVV-Venlo. “Zonde, want ik had er zo mijn best op gedaan, haha.”

De voormalige spits van AZ (14 treffers in vier seizoenen) nam het Mathijsen niet kwalijk. “Hij is kennelijk te professioneel om aan die domme geintjes van mij mee te doen”, sprak Pellè met pretoogjes. “Hij had geen zin om die zogenaamde kaarsjes op die zogenaamde taart van mij uit te blazen. Toch bedankt voor je assist, zei ik daarna tegen hem. We konden er allebei hartelijk om lachen.”

Mathijsen bevestigde dat hij geen trek had in de toneeltaart van Pellè. “Ik wist dat hij het van plan was, maar ik zag die gekkigheid op dat moment helemaal niet zitten. Zo geweldig verliep de wedstrijd niet. De drie punten waren op dat moment nog lang niet binnen. Daarom deed ik niet aan het spelletje van Pellè mee.”

Pellè en Mathijsen verwoordden na afloop van de worstelpartij tegen VVV de gedachte die bij vrijwel iedere Feyenoorder leefde: niet mooi, wel nuttig. “Het enige dat nu telt, is de overwinning”, benadrukte Pellè, die de meest scorende Italiaan ooit in het buitenland wordt als hij op 25 treffers of meer eindigt. “De manier waarop is niet zo belangrijk meer. Deze wedstrijd tegen VVV zal snel vergeten zijn, maar die punten blijven staan.”

Mathijsen was het in dit geval volledig eens met Pellè. “Het maakt niet uit hoe, als we maar drie punten halen. Het was mooi voor mezelf en mooi voor het team dat ik op mijn verjaardag de assist op Graziano kon geven. Maar verder vind ik 33 jaar worden eigenlijk niets bijzonders.

pelle bakt taart

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login