Nieuws

Paul Bosvelt: ‘Van Marwijk had ons harder moeten aanpakken’

on

Dit jaar is het tien jaar geleden dat een Nederlandse club voor het laatst een Europese beker won. Juist in het seizoen dat de Hollandse deelnemers de Europa League links willen laten liggen, blikt spelbepaler Paul Bosvelt terug op dat bijzondere Feyenoord-team. Hij doet dat in het nieuwe ELF Voetbal Magazine, in de rubriek Europa Cup-winnaar.

“We wisten hoe goed we als elftal konden zijn”, herinnert Bosvelt Steven Kooijman aan de bijzondere UEFA Cup-winst in 2002. Feyenoord pakte de beker in eigen stadion, na zinderende duels met onder meer PSV, Glasgow Rangers, Internazionale en Borussia Dortmund. “Als het er om ging, wist iedereen precies wat hij moest doen. Vooral in die UEFA Cup-duels konden we blíjven gaan, we gaven nóóit op. Aan de andere kant hebben we ook laten zien hoe matig het kon zijn. Vooral in de competitie hebben we het flink laten liggen. We hadden in de periode-Van Marwijk gewoon twee keer kampioen moeten worden. Dat kunnen en moeten we onszelf óók aanrekenen.”

Bosvelt doet ook een opmerkelijke ontboezeming. De huidige jeugdtrainer bij FC Twente bekent dat hij en de andere routiniers bij Feyenoord Bert van Marwijk op de korrel namen. “Ik zeg niet dat we de boel saboteerden en voorbij gingen aan de trainer. Maar we hadden geen keus, moesten soms zelf een oplossing op het veld zoeken. Dat kan ook een valkuil zijn. Een coach moet uitkijken dat hij bepaalde spelers niet te veel boven de groep plaatst. Dat is toen wel gebeurd. Bert had in mijn ogen de zogenaamde grote jongens wel iets harder mogen aanpakken. Wie? Nou, mij bijvoorbeeld. En Pierre (Van Hooijdonk, red.).”

Lees meer over Paul Bosvelt in het nieuwe ELF Voetbal Magazine, nu overal verkrijgbaar.

Bron: elfvoetbal.nl

You must be logged in to post a comment Login