Nieuws

Partij van de Dieren wil geen uitstel van rapportage Feyenoord City

on

De Partij van de Dieren accepteert niet dat de voortgangsrapportage over het project Feyenoord City voor de peilmaand april vanwege de coronacrisis wordt uitgesteld. Dit meldt Dagblad010.nl . Raadslid Van der Velden, die zich vanaf het begin van zijn ambtsperiode heeft verzet tegen het megalomane project, heeft dit per brief aan wethouder Van Gils laten weten. De brief heeft als kop: afspraak is afspraak.

Van der Velden beoordeelt het uitstel als een slim trucje van N.V. Stadion Feyenoord om geen slecht nieuws te hoeven vertellen. ‘’Er is een verplichte informatievoorziening om de uitvoerende macht te kunnen controleren’’. Van der Velden heeft aan wethouder Van Gils laten weten dat hij zich hier aan wenst te houden.

De Rotterdamse fractie van de Partij voor de Dieren wil geen uitstel, omdat de inzage van de ontwerpbestemmingsplannen van Feyenoord City tijdens dit coronatijdperk wel doorgang moest vinden. Dat was toen op verzoek van de gemeente en N.V. Stadion samen. Van der Velden (PvdD) en Ellen Verkoelen (50Plus) vonden die dwang toen niet reëel: mensen moesten thuis blijven vanwege corona, maar Rotterdam wilde doorjassen met het bestemmingplan Feyenoord City. Toen wel. Nu niet met de voortgangsrapportage. Bij Van der Velden heeft dit vragen opgeroepen.

Bron: Dagblad010.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login