Nieuws

Parkeren bij De Kuip blijft voorlopig toch gratis

on

Het parkeerterrein bij de Kuip in Rotterdam wordt toch geen P+R-terrein. Daardoor kunnen automobilisten voorlopig gratis blijven parkeren bij het stadion van Feyenoord.

De gemeente Rotterdam wilde van het Kuip-terrein een P+R maken omdat de Noorderhelling, het parkeerterrein even verderop achter McDonald’s, deze zomer wordt opgeheven. Gamma verhuist daarheen omdat de bouwmarkt weg moet van de Koperslagerstraat vanwege de plannen voor een nieuw stadion.

Het parkeerterrein bij de Kuip zou daarom worden uitgerust met een slagboom, vanaf juli zou er hetzelfde parkeertarief gelden als op de Veranda en de Stadionweg. Alleen automobilisten die verder reizen met de tram zouden hun wagen nog wel gratis mogen blijven stallen.

De reacties tegen de plannen waren niet mals. Ondernemers van de Veranda, waar onder bioscoop Pathé en verschillende horeca-ondernemers, waren overvallen door de brief van de gemeente en vreesden een terugloop in klandizie. Bewoners van Sportdorp waren juist bang voor een toename van parkeerders op zoek naar een gratis plek.

Ook Leefbaar Rotterdam vond de invoering van betaald parkeren ongewenst en zette de zaak op de politieke agenda. Raadslid Luuk Wilson heeft nu de toezegging binnen dat het betaald parkeren van de baan is. ,,Ik ben heel tevreden’’, zegt hij. ,,Ik denk dat het opheffen van de Noorderhelling prima op te vangen is. Zoveel auto’s staan daar niet buiten wedstrijddagen.’’

De gemeente gaat nu eerst in de praktijk bekijken wat de gevolgen zijn van sluiting van P+R Noorderhelling. Levert het geen problemen op, dan blijft alles zoals het is. Ontstaan toch parkeerproblemen, dan worden alsnog maatregelen genomen.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login