Nieuws

‘Panenka mocht niet van Koeman’

on

Graziano Pellè was zondag tegen Heracles Almelo van plan zijn penalty te stiften, maar coach Ronald Koeman zag dat niet zitten.

“Ik wilde een Panenka doen, maar de trainer keek naar me met een gebaar van: schiet hard, anders maak ik je af”, verklaarde de Feyenoord-spits na afloop.

De Italiaan staat al op 26 goals. Zijn zaakwaarnemer zal daar gezien de transferwaarde blij mee zijn, maar het levert hem ook nog een vervelende dag op.

“Ik heb met hem afgesproken dat hij een tegenprestatie moet leveren bij 25 goals. En bij dertig nog iets, dus nu is hij bang omdat het er al 26 zijn

Een journalist vroeg coach Ronald Koeman of Pellè een uitverkiezing voor de nationale ploeg van Italië verdiende. Koeman durfde er geen oordeel over te geven. Pellè deed het met een grap af.

“Dat gaat niet gebeuren, ik ga spelen voor Oranje haha. Ik weet eigenlijk niet of dat mag, heb al onder 21 gespeeld. Ik voel me een Italiaan, maar als ik met Oranje naar Brazilië mag voor een gratis vakantie, zou ik het wel weten haha.”

“Ik zeg altijd dat ik in het voetbal meer Nederlands dan Italiaans ben. Ik heb hier meer gespeeld. Of ze in Italië boos worden als ik voor Oranje ga spelen? Ze kunnen niets zeggen, ik ben nog nooit voor Italië geselecteerd. Anders moet ik thuisblijven.”

Met bondscoach Louis van Gaal heeft Pellè in ieder geval al een goede band. De coach kwam onlangs nog naar De Kuip voor Feyenoord – PSV en complimenteerde zijn voormalig AZ-pupil met zijn goede spel. “Ik heb hem daarna nog een berichtje gestuurd in het Engels.”

“Hij wilde altijd dat ik Nederlands zou leren, maar ik zei: ‘laat me eerst Engels leren, dan is Nederlands daarna makkelijker’. Dus ik heb hem in perfect Engels iets gestuurd. Toen reageerde hij: ‘ik ben trots op mezelf dat jij zo goed Engels kan’ haha.”

Voorlopig blijft Pellè gewoon een Italiaan, al voelt hij zich steeds meer Nederlander naarmate de jaren in de eredivisie verstrijken. “In Italië heb ik vooral mijn familie. Ik ken hier meer mensen dan in Italië.”

Bron: nusport.n

You must be logged in to post a comment Login