Nieuws

Paauwe: ‘Verwacht overwinning Feyenoord op PSV’

on

Patrick Paauwe geeft Feyenoord zondag de beste kansen in de wedstrijd tegen PSV. De voormalig voetballer van beide clubs verwacht een ‘interessante’ ontmoeting tussen de koploper en de huidige nummer vijf van de eredivisie. ‘Dat zijn op Ajax na de mooiste potten. Het is een heerlijk podium om te presteren,’ zegt Paauwe.

‘PSV is aan de stand verplicht een goed resultaat neer te zetten. Feyenoord hoopt natuurlijk de ongeslagen thuisreeks vast te houden. Het zal een andere wedstrijd worden dan het afgelopen bekerduel (3-1 winst PSV, red.) omdat het een thuiswedstrijd. Het publiek zou daarin ook belangrijk kunnen zijn. Ik verwacht wel dat Feyenoord meer balbezit zal hebben en gaat winnen. Of het 1-0 of 2-1 wordt weet ik alleen niet.’

Paauwe zette twee seizoenen geleden een punt achter zijn carrière als speler, maar de oud-international heeft nog wel ambities in de voetballerij. ‘Ik ben nog steeds aan het genieten van het leven zonder voetbal, maar het zit er dik in dat ik volgend seizoen de trainerscursus ga volgen. Ik ben inmiddels in de keuken aan het kijken bij FC Eindhoven, waar ik een beetje meeloop,’ vervolgt de geboren Drontenaar tegenover RTV Rijnmond.
In zijn loopbaan stond Paauwe acht seizoenen onder contract in De Kuip. Hij behoort tot de laatste spelersgroep die de landstitel veroverde met de Rotterdammers. ‘Dat is veel te lang geleden. Het liefst zie ik Feyenoord ieder jaar kampioen worden. Als je daar zolang hebt gevoetbald is het logisch dat je nog erg betrokken bent. Die band is bij mij erg groot. Bovendien ken ik nog heel veel mensen die werken bij de club.’

Het begin van zijn carrière vond plaats bij PSV. ‘Ik heb daar mijn jeugdopleiding genoten. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor. Natuurlijk heb ik voor die club ook nog enige sympathie. Ik woon bovendien in Eindhoven, ook tijdens een groot gedeelte van mijn periode bij Feyenoord ben ik altijd op en neer gereden. Het is ook de stad waar mijn kinderen groot zullen worden,’ aldus Paauwe.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login