Nieuws

Overzicht internationals: wisselende resultaten voor jeugdteams

on

Een aantal Feyenoorders is opgenomen in een selectie voor interlands tijdens de komende break. In dit bericht een overzicht.

Steven Berghuis (Nederlands elftal)
Onze kersverse nieuwe eerste aanvoerder Steven Berghuis is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. In november speelt Oranje de twee laatste EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland en Estland. Kenneth Vermeer maakte ook onderdeel uit van het keurkorps van bondscoach Ronald Koeman, maar meldde zich maandag vanwege een blessure af.

Zaterdag 16 november (19:45 uur)
Noord-Ierland – Nederland

Dinsdag 19 november (20:45 uur)
Nederland – Estland

Renato Tapia (Peru)
Peru – Colombia wordt vanwege de afwezigheid van Luis Sinisterra geen wedstrijd tussen twee Feyenoorders. Renato Tapia is wel opgenomen in de definitieve selectie van Peru, dat enkele dagen na de ontmoeting met Colombia ook nog tegen Chili oefent.

Vrijdag 15 november (02:30 uur)
Peru – Colombia

Woensdag 20 november (02:30 uur)
Peru – Chili

Tyrell Malacia (Jong Oranje)
Tyrell Malacia zag donderdagavond vanaf de bank zijn ploeggenoten van Jong Oranje eenvoudig afrekenen met Jong Gibraltar. In het Victoria Stadium werd het 0-6 en daardoor bleef het hoogste nationale jeugdteam foutloos in de EK-kwalificatiereeks. Justin Bijlow moest geblesseerd afhaken en behoort dus deze interlandperiode niet tot de selectie.

Donderdag 14 november (19:00 uur)
Jong Gibraltar – Jong Oranje 0-6

Dinsdag 19 november (18:30 uur)
Jong Oranje – Jong Engeland

George Johnston (Schotland Onder 21)
Verdediger George Johnston is zeker van zijn plek in de selectie van Schotland Onder 21. Met dat team neemt hij het in de EK-kwalificatie op vrijdag 15 november op tegen de Griekse leeftijdsgenoten.

Vrijdag 15 november (20:00 uur)
Schotland O21 – Griekenland O21

Wouter Burger (Oranje Onder 19)
Wouter Burger kwam donderdagavond negentig minuten in actie voor Oranje Onder 19, dat met 3-3 gelijk speelde tegen de leeftijdgenoten van Tsjechië. Ook Feyenoord Onder 19-verdediger Ramon Hendriks en de aan ADO Den Haag verhuurde Crysensio Summerville speelden de hele wedstrijd. Laatstgenoemde was tevens eenmaal trefzeker in Katwijk.

Donderdag 14 november (19:00 uur)
Oranje Onder 19 – Tsjechië Onder 19 3-3

Dinsdag 19 november (19:00 uur)
Oranje Onder 19 – Mexico Onder 19

Naoufal Bannis (Oranje Onder 17)
De WK-droom voor Naoufal Bannis en Oranje Onder 17 is donderdagavond laat in duigen gevallen. In de halve finale tegen Mexico in Brazilië werden de Nederlandse talenten na strafschoppen uitgeschakeld. Bannis kwam donderdag niet in actie.

Donderdag 14 november
Oranje Onder 17 – Mexico Onder 17 1-1(Mexico wint na strafschoppen)

Bron: FEYENOORD.nl

You must be logged in to post a comment Login