Nieuws

Overzicht internationals: gelijkspel tussen debutanten Bijlow & Pedersen

on

Een aantal Feyenoorders maakt deel uit van de (voor)selectie bij hun nationale team. Dit bericht bevat een overzicht van alle spelers die aankomende interlandperiode mogelijk in actie komen.

Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes (Noorwegen)
Noorwegen is met een 1-1 gelijkspel begonnen aan de serie van drie WK-kwalificatiewedstrijden. Marcus Pedersen debuteerde in het duel met Nederland als Noors international en ging na 59 minuten naar de kant. Fredrik Aursnes stond in de blessuretijd van het duel klaar om in te vallen, maar kwam niet meer voor het laatste fluitsignaal binnen de lijnen. 

Woensdag 1 september
Noorwegen – Nederland 1-1

Zaterdag 4 september
Letland – Noorwegen

Dinsdag 7 september

Noorwegen – Gibraltar

Justin Bijlow, Tyrell Malacia en Guus Til (Nederlands elftal)
Louis van Gaal posteerde Justin Bijlow onder de lat voor de eerste wedstrijd in zijn derde periode als bondscoach van Oranje. Voor de doelman van Feyenoord was het zijn debuut in het Nederlands elftal. Tyrell Malacia (die debuteert in de selectie) en Guus Til bleven de gehele wedstrijd op de bank.

Woensdag 1 september
Noorwegen – Nederland 1-1

Zaterdag 4 september
Nederland – Montenegro 

Dinsdag 7 september
Nederland – Turkije

Alireza Jahanbakhsh (Iran)
De Iraanse voetbalbond heeft Alireza Jahanbakhsh toegevoegd aan de voorlopige selectie van het nationale elftal. Iran speelt twee kwalificatiewedstrijden in aanloop naar het WK.

Donderdag 2 september
Iran – Syrië

Dinsdag 7 september
Irak – Iran

Luis Sinisterra (Colombia)
Luis Sinisterra maakt deel uit van de definitieve selectie van Colombia. De bekendmaking van de selectie voor de WK-kwalificatieduels werd door de Colombiaanse bond online op speciale wijze gedeeld.

Donderdag 2 september
Bolivia – Colombia

Maandag 6 september
Paraguay – Colombia

Vrijdag 10 september
Colombia – Chili

Orkun Kökcü (Turkije)
Een flinke domper voor Orkun Kökcü en Turkije in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. De Feyenoord-middenvelder was de eerste invaller in het duel, toen er een 2-1 voorsprong op het scorebord stond. Diep in de blessuretijd kwamen de bezoekers alsnog langszij: 2-2.

Donderdag 1 september
Turkije – Montenegro 2-2

Zaterdag 4 september
Gibraltar – Turkije

Dinsdag 7 september
Nederland – Turkije

Ofir Marciano (Israël)
Ofir Marciano kwam in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd van deze cyclus geen moment in de problemen. De doelman had een basisplaats tegen Faeröer Eilanden en zag zijn ploeg met 0-4 winnen.

Woensdag 1 september
Faeröer Eilanden – Israël 0-4

Zaterdag 4 september
Israël – Oostenrijk

Donderdag 9 september
Denemarken – Israël

Ramon Hendriks (Jong Oranje)
Ramon Hendriks debuteert in de definitieve selectie van Jong Oranje. De talentvolle verdediger, die onlangs zijn debuut maakte in Feyenoord 1 en tegen FC Utrecht voor het eerst negentig minuten in actie kwam, is opgeroepen als vervanger van Jayden Oosterwolde van FC Twente.

Dinsdag 7 september
Jong Oranje – Jong Moldavië

Lennard Hartjes en Mimeirhel Benita (Oranje Onder 19)
Lennard Hartjes is opgeroepen voor Oranje Onder 19. Ook Mimeirhel Benita, die donderdagavond zijn debuut maakte in Feyenoord 1, maakt deel uit van de definitieve selectie van het nationale team. Keeper Devin Remie staat op de stand-bylijst.

Maandag 6 september
Oranje Onder 19 – Italië Onder 19

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply