Nieuws

Overzicht internationals: geen speelminuten voor Berghuis in Italië

on

Een aantal Feyenoorders kwam tijdens de interlandbreak in oktober in actie voor een nationale selectie. In dit bericht een overzicht.

Steven Berghuis (Nederlands elftal)
Steven Berghuis kreeg woensdagavond geen speelminuten bij het Nederlands elftal. De Feyenoorder begon vorige week woensdag nog in de basis tegen Mexico (0-1 nederlaag), kreeg speelminuten tegen Bosnië en Herzegovina (0-0), maar begon tegen Italië op de bank. Zonder de inbreng van Berghuis pakte Oranje een punt in de Nations League: 1-1. 

Woensdag 7 oktober
Nederland – Mexico 0-1

Zondag 11 oktober 
Bosnië en Herzegovina – Nederland 0-0

Woensdag 14 oktober 
Italië – Nederland 1-1

Orkun Kökcü (Turkije)
Turkije heeft de interlandbreak afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Servië. Orkun Kökcü moest het in de drie interlands – Duitsland, Rusland en Servië – doen zonder speelminuten. 

Woensdag 7 oktober 
Duitsland – Turkije 3-3

Zondag 11 oktober 
Rusland – Turkije 1-1

Woensdag 14 oktober 
Turkije – Servië 2-2

Róbert Bozeník (Slowakije)
Róbert Bozeník had een basisplaats in de Nations League-wedstrijd van Slowakije Israël, net als afgelopen zondag tegen Schotland. Als spits stond hij ruim zeventig minuten op het veld, maar het doel werd niet gevonden door de aanvaller van Feyenoord. Slowakije had wel een 2-0 voorsprong, maar die werd uit handen gegeven: 2-3. Slowakije plaatste zich vorige week wel voor de finale van de EK-play-offs en hield zo zicht op deelname aan het EK. 

Donderdag 8 oktober 
Slowakije – Ierland 0-0 (wns)

Zondag 11 oktober 
Schotland – Slowakije 1-0

Woensdag 14 oktober
Slowakije – Israël 2-3

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login