Nieuws

Overzicht internationals: Bozenik ontvangt award voor de beste Slowaakse speler onder 21 jaar

on

Een aantal Feyenoorders is opgenomen in een selectie voor interlands tijdens de komende break. In dit bericht een overzicht.

* Dit overzicht wordt dagelijks geactualiseerd.

Leroy Fer (Nederlands elftal)
Op 12 november 2014 trok Leroy Fer voor het laatst het shirt van Oranje aan voor een interland. De Feyenoord-middenvelder kreeg toen speelminuten tegen Mexico en mocht zes jaar later hopen op een officiële rentree in het Nederlands elftal. Die kwam er helaas niet. Nederland won vrijdag met 1-0 van Polen en verloor maandagavond met 0-1 van Italië zonder de inbreng van Fer.

Vrijdag 4 september 
Nederland – Polen 1-0

Maandag 7 september 
Nederland – Italië 0-1

Orkun Kökcü (Turkije)
Orkun Kökcü debuteerde op zijn beurt in de nationale ploeg van Turkije. De Turkse nationale ploeg speelde op donderdag in het kader van de Nations League een thuiswedstrijd tegen Hongarije nog zonder de Feyenoorder, maar hij had zondag tegen Servië een basisplaats. Het duel eindigde onbeslist: 0-0.

Donderdag 3 september
Turkije – Hongarije 0-1

Zondag 6 september 
Servië – Turkije 0-0

Róbert Bozeník (Slowakije)
Róbert Bozeník is net als Nederland en Turkije begonnen aan de Nations League. De spits maakt onderdeel uit van de Slowaakse selectie en kreeg bij aankomst in zijn thuisland de Peter Dubovský-prijs uitgereikt, een award voor de beste Slowaakse speler onder 21 jaar. Bozeník had een basisplaats in de eerste interland tijdens deze periode, maar verloor met 1-3 van Tsjechië. In het tweede duel moest hij het doen met een invalbeurt en een 1-1 gelijkspel tegen Israël.

Vrijdag 4 september 
Slowakije – Tsjechië 1-3

Maandag 7 september 
Israël – Slowakije 1-1

Justin Bijlow (Jong Oranje)
Jong Oranje jaagt met Justin Bijlow op een EK-ticket. De beloften walsten vrijdagavond met de Feyenoord-goalie op doel over Jong Wit-Rusland heen in het Torpedo Stadion in Zhodino (0-7) en versloegen dinsdag Jong Noorwegen thuis met 2-0. Bijlow had in beide interlands een basisplaats en hield dus twee keer de nul.

Vrijdag 4 september
Jong Wit-Rusland – Jong Oranje 0-7

Dinsdag 8 september 
Jong Oranje – Jong Noorwegen 2-0

George Johnston (Schotland Onder 21)
Verdediger George Johnston speelde met Schotland Onder 21 eveneens een EK-kwalificatiewedstrijd. Johnston had een basisplaats en Litouwen Onder 21 werd door een late goal van Allan Campbell verslagen: 0-1. 

Dinsdag 8 september
Litouwen O21 – Schotland O21 0-1

You must be logged in to post a comment Login