Nieuws

Oud Feyenoordtrainer Boskov overleden

on

Op 82-jarige leeftijd is vandaag Vujadin Boskov overleden. De Servische oud-international was in het verleden onder meer coach van Feyenoord, Real Madrid, FC Den Haag en Sampdoria. De Servische voetbalclub Vojvodina Novi Sad, waarbij hij als speler zijn carrière begon en vervolgens ook als directeur aan de slag ging, maakte het overlijden van Boskov vandaag bekend.

De voormalige Joegoslavische international won in 1975 met FC Den Haag de KNVB-beker. Een jaar later ging Boskov in Rotterdam aan de slag bij Feyenoord. Daarna volgden zijn Spaanse jaren bij onder meer Real Zaragoza en Real Madrid (waarmee hij landskampioen werd en de Spaanse beker veroverde), waarna Buskov de Italiaanse Serie A opzocht.

Met Sampdoria won hij twee keer de Italiaanse beker en in 1990 de Europa Cup II, na de verloren finale van een jaar eerder tegen het FC Barcelona van Johan Cruijff. In 1991 werd Boskov met ‘Samp’ kampioen van Italië.

De Italiaanse ploeg van Boskov, met daarin spelers als Roberto Mancini, Gianluca Vialli en Pietro Vierchowod, bereikte in 1992 de finale van de Europa Cup I op Wembley tegen FC Barcelona. Door een verwoestende vrije trap van Ronald Koeman was de Spaanse club toen in de verlenging echter te sterk.

Boskov was bondscoach van het Joegoslavische elftal dat op het EK van 2000 in de kwartfinale werd vernederd door Oranje (6-1). De afgelopen jaren werkte de vermaarde trainer als scout. Boskov wordt dinsdag begraven, zo liet Vojvodina Novi Sad weten.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login